L’alcalde acorda amb el col·lectiu d’hostaleria constituir una mesa de treball per analitzar possibles mesures de futur que afavorisquen el sector

L’alcalde acorda amb el col·lectiu d’hostaleria constituir una mesa de treball per analitzar possibles mesures de futur que afavorisquen el sector

Carlos González es reuneix amb els hostalers al Centre de Congressos per informar-los sobre la creació del fons de 120 milions d’euros impulsat per la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments


L’alcalde, Carlos González, acompanyat del regidor de Turisme, Carles Molina; el regidor de Comerç, Felip Sànchez; i amb la presència telemàtica de la regidora de Gestió Tributària, Patrícia Macià; va mantindre una reunió al Centre de Congressos amb el col·lectiu de l’hostaleria per informar-los sobre la proposta que es va anunciar en la mesa institucional sobre la creació del fons de 120 milions d’euros. Una reunió qualificada per l’alcalde com a “interessant, productiva i positiva”; en la qual, d’una banda, es van escoltar les preocupacions i els problemes que travessa l’hostaleria com a conseqüència de les restriccions provocades per l’emergència sanitària i, per una altra, es va posar sobre la taula el treball realitzat amb la Generalitat, les diputacions i la resta d’ajuntaments per afavorir ajudes directes a un sector molt castigat per la pandèmia.

González ha informat que, “a més, es va acordar crear, al costat del col·lectiu, una mesa de treball en la qual es duga a terme un seguiment dels avanços que es produïsquen a la constitució d’aquest fons i dels criteris per a la seua distribució i gestió. Així com, analitzar possibles mesures de futur per a reactivar un sector essencial per a la ciutat des del punt de vista socioeconòmic i per a la dinàmica del municipi”.

Quant a la gestió de les ajudes, l’alcalde ha ressaltat aspectes claus com la simplicitat, la celeritat i la uniformitat a l’hora de concedir-les. “Ens esforçarem perquè els terminis siguen breus, perquè les ajudes servisquen i tiren avant de la millor manera possible”, ha incidit González.

L’alcalde ha recordat que el fons el constitueix 50% Generalitat, 30% diputacions i 20% ajuntaments. A més, aquestes ajudes aniran dirigides també als sectors de l’oci, la cultura o les agències de viatge, entre altres.

“La quantitat que calga aportar inicialment és indefinida perquè dependrà del nombre d’entitats locals que s’adscriguen voluntàriament a aquest fons”, ha recalcat González; que ha manifestat l’absoluta voluntat de l’ajuntament il·licità.

El regidor il·licità ha avançat que “l’aportació municipal al fons autonòmic eixirà dels recursos, dels quals disposen al pressupost, per ajudar els sectors econòmics en crisis”. A més, ha asseverat que el “futur del sector no passa per xicotetes rebaixes d’impostos, sinó per superar l’emergència sanitària i per posar sobre la taula mesures que potencien l’activitat”.