Prop de 600 estudiants de col·legis i instituts il·licitans es beneficien ja de classes de suport gràcies al projecte ‘Fem Escola’

Prop de 600 estudiants de col·legis i instituts il·licitans es beneficien ja de classes de suport gràcies al projecte ‘Fem Escola’

La regidora d’Educació, María José Martínez, recorda que Elx ha rebut de la Generalitat més de 450.000 euros per compensar els efectes negatius del confinament i garantir la igualtat d’oportunitats de l’alumnat


La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Elx, María José Martínez, ha anunciat que prop de 600 alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat, reben suport educatiu en horari extraescolar gràcies al projecte “Fem Escola”. A més, s’han organitzat un total de 37 cursos de formació en noves tecnologies per als menors i les seues famílies.

Martínez ha recordat que ‘Fem Escola’ és un projecte transversal i inclusiu on estan involucrades les Regidories de Cultura, Joventut, Esports i Educació; que s’ha posat en marxa gràcies a una subvenció per a Elx de la Generalitat Valenciana de més de 450.000 euros.

“L’objectiu d’aquest programa és fomentar i garantir la igualtat d’oportunitats de l’alumnat, de 3 a 18 anys, a través d’una sèrie d’activitats de reforç escolar i activitats extraescolars d’esport, cultura i joventut”, ha apuntat la regidora. A més, ha afegit que aquesta iniciativa pretén reduir els efectes ocasionats pel confinament derivats de la pandèmia de la Covid, sobretot entre l’alumnat més vulnerable. I a més d’això, també s’ofereix suport psicològic tant a l’alumnat com a les famílies que el requerisquen.

Amb el reforç escolar s’han organitzat cursos de formació en noves tecnologies per a alumnes i famílies amb la finalitat de facilitar la comunicació amb els centres educatius i facilitar les classes telemàtiques

Cada Regidoria involucrada en aquest projecte compta amb el seu propi pressupost per a la realització d’activitats.

En el cas d’Educació, Martínez ha indicat que les activitats s’han centrat en: el reforç escolar en horari no lectiu, en el suport psicològic a menors i famílies afectades per les conseqüències de la crisi de la Covid i en la formació en noves tecnologies per als menors i les seues famílies.

Pel que fa a les classes de suport, la regidora ha explicat que s’ha dut a terme la contractació de 14 professors per impartir el reforç als centres que l’han sol·licitat. S’han creat un total de 24 grups de suport en Secundària i 6 en Primària. A cada grup pot assistir un màxim de 20 alumnes, sempre que complisquen amb els criteris sanitaris. En total, prop de 600 alumnes que són derivats pels propis centres educatius a aquestes classes de suport.

Aquest projecte està coordinat per les pedagogues de l’Ajuntament Itzíar Ruete i Manoli Gutiérrez, que han comptat, a més, amb el suport dels voluntaris de ConciènciaT.

En segon lloc, el programa contempla el suport i assessorament psicològic a menors i famílies afectades per les conseqüències del confinament amb continguts com: normes i límits per a xiquets i adolescents, addicció a les noves tecnologies o com afrontar la por a la Covid.

Tal com ha aclarit la regidora “l’atenció és prestada per psicòlegs i els menors i les seues famílies són derivats pels propis centres educatius”.

El tercer pilar del programa és la formació en noves tecnologies per a menors i les seues famílies. “S’han organitzat un total de 37 cursos on s’aborden assumptes com les eines per facilitar la comunicació dels menors amb el centre escolar, des de l’enviament d’un correu i deures adjunts, fins a l’ús i maneig de les aplicacions de Conselleria”, ha indicat María José Martínez.