Les ajudes del Pla Renhata per a la reforma i rehabilitació d’habitatges de més de 20 anys es poden sol·licitar fins al 31 de maig

Les ajudes del Pla Renhata per a la reforma i rehabilitació d’habitatges de més de 20 anys es poden sol·licitar fins al 31 de maig

El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, destaca que aquest programa, subvencionat per la Generalitat, està dirigit a facilitar a aquelles persones amb diversitat funcional l’adaptació de l’habitatge per a millorar la seua accessibilitat


El regidor d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament d’Elx, Mariano Valera, ha recordat que s’ha obert el termini de sol·licitud de les ajudes del Pla Renhata fins al pròxim 31 de maig. Un programa, subvencionat per la Generalitat Valenciana amb 3.920.000 euros, que està dirigit a facilitar a aquelles persones amb diversitat funcional l’adaptació de l’habitatge per a millorar el seu estat de conservació, especialment en banys i cuines, i facilitar l’accessibilitat d’aquestes. Segons ha explicat el regidor “amb aquesta iniciativa es financen actuacions com l’ampliació d’espais de circulació de l’habitatge, el canvi de portes, la instal·lació de senyals acústics o lluminosos, així com la instal·lació de sistemes integrats de domòtica que milloren l’autonomia d’aquest col·lectiu”.

Valera ha assenyalat que aquestes ajudes es poden sol·licitar telemàticament en www.habitatge.gva.es i ha indicat que podran acollir-se a aquest pla obres acabades, en curs o sense començar. A més, l’obtenció de la quantia vindrà determinada per la qualitat constructiva de la casa i pel grau de discapacitat de qui l’ocupe.

Les ajudes es poden sol·licitar telemàticament en www.habitatge.gva.es i podran acollir-se a aquesta iniciativa obres acabades, en curs o sense començar

En aquest sentit, el regidor ha convidat els il·licitans i les il·licitanes que es troben en aquesta situació “perquè accedisquen a aquestes eines amb la finalitat d’eliminar les barreres arquitectòniques que existeixen en l’habitatge habitual i així poder desenvolupar entorns inclusius per a totes les persones”.

Segons destaquen des de la Regidoria aquesta línia d’ajudes va dirigida a persones físiques i propietaris, usufructuaris o arrendataris d’un habitatge, amb una antiguitat superior a 20 anys, d’ocupació habitual i permanent. La tramitació de la sol·licitud haurà de dur-la a terme un tècnic col·legiat i adherit al pla. Els interessats poden consultar qualsevol dubte a través dels telèfons 965 936 775 (Alacant), 964 333 752 (Castelló), 963 426 695 (València).