L’Ajuntament sol·licita al Ministeri de Cultura una ajuda per a elaborar el Pla de Millora de la Xarxa de Reg del Palmerar

L’Ajuntament sol·licita al Ministeri de Cultura una ajuda per a elaborar el Pla de Millora de la Xarxa de Reg del Palmerar

El portaveu de la Junta de Govern, Héctor Díez, anuncia que el consistori trau a subhasta sis solars d’ús residencial, tres solars d’ús industrial i 58 places d’aparcament


L’Ajuntament ha sol·licitat una ajuda al Ministeri de Cultura per a l’elaboració del Pla Rector de Gestió i Ús de la Xarxa de Reg Arterial del Palmerar d’Elx. Així ho ha anunciat el portaveu de la Junta de Govern, Héctor Díez, que ha assenyalat que per segon any consecutiu el Govern Municipal s’acollirà a les ajudes per a projectes de conservació, protecció i difusió dels béns declarats Patrimoni de la Humanitat.

Díez ha recordat que es tracta d’una línia d’ajudes del Ministeri de Cultura que es va convocar l’any passat i que va permetre a l’Ajuntament renovar parcialment la Ruta del Palmerar.

La nostra intenció és continuar avançant en la millora i conservació del Palmerar Històric i per això, en aquesta ocasió sol·licitem l’ajuda per a l’elaboració del Pla Rector de Gestió i Ús de la Xarxa de Reg Arterial del Palmerar d’Elx”, ha apuntat Héctor Díez, que ha assenyalat que “la xarxa de reg tradicional i, dins d’aquesta, la Séquia Major, formen part de la declaració de Patrimoni de la Humanitat”.

El portaveu, que també és el regidor de Palmerar, ha explicat que habitualment es realitzen reparacions parcials d’aquesta xarxa de reg. “El que pretenem amb el pla rector és establir una eina de treball àmplia que done una visió general de la xarxa de reg i que ens permeta ordenar les actuacions de conservació i la correcta gestió de la xarxa de reg”.

El cost total del projecte que es presenta és de 49.000 euros i l’Ajuntament espera rebre una subvenció del Ministeri per valor de 37.000 euros. Díez explica que l’Equip de Govern confia que, igual que va ocórrer en la passada convocatòria, el Ministeri de Cultura atorgue a l’Elx l’ajuda sol·licitada.

Millores en infraestructures esportives

Héctor Díez ha anunciat que la Junta de Govern ha acordat traure a concurs les obres per a la millora i l’adequació de la pista semicoberta del poliesportiu del Toscar. “Es tracta d’una pista que està parcialment coberta i amb aquest projecte, que suposa una inversió de quasi 137.000 euros, es pretén dotar al recinte d’una malla translúcida que facilite i millore la pràctica esportiva i així evitar el mal temps a l’hivern”.

Es tracta d’un projecte inclòs en els fons Edusi i el termini d’execució és de quatre mesos.

Subhasta de terrenys

La Junta de Govern Local ha procedit també a iniciar la subhasta de béns municipals per mitjà de l’àrea de Contractació. Es tracta de procedir a la subhasta de sis solars d’ús residencial, tres solars d’ús industrial i 58 places d’aparcament. El preu d’eixida dels terrenys ascendeix a 1,7 milions d’euros i el de les places de garatge a 195.000 euros.

El termini de presentació d’ofertes serà de 30 dies naturals a partir de que el document es penge en el perfil del contractant de l’Ajuntament.

Els solars d’ús residencial es troben a les pedanies de la Baia, de la Vallverda, de Torrellano i un altre al barri de Carrús est. Els solars d’ús industrial o terciari es troben en el sector E-41, en l’E-23 i en el polígon de Carrús. Les places d’aparcament estan repartides per tot el terme municipal d’Elx.

“Amb aquesta gran subhasta el que pretenem és donar eixida a tots aquests béns patrimonials de l’Ajuntament i que això permeta ingressar per a poder realitzar noves inversions”, ha explicat el regidor.

Díez ha recordat que l’Ajuntament continua treballant en la subhasta del solar per a ús terciari als Arenals del Sol. Un solar que és propietat de l’Ajuntament d’Elx i de la Generalitat Valenciana i que, en aquest cas, se subhastarà en les pròximes setmanes amb un procediment exclusiu en estar implicada l’administració autonòmica. L’objectiu és facilitar la implantació en la zona d’una àrea comercial.

També hui s’ha concedit una llicència d’obres a la Universitat Miguel Hernández per a la urbanització i millora de l’entorn de l’edifici de la Gàl·lia.

Noves línies d’Elx Taxi

En l’àrea de Mobilitat, la Junta de Govern ha aprovat definitivament l’ampliació de dues noves línies d’Elx Taxi. Una entre Elx, camí de Salades i Santa Anna; una altra entre Elx, camí del Carmaet a la Foia. També l’ampliació de la línia de la Foia i la Marina.

“Continuem treballant en la millora de la connexió de les pedanies, tant amb el nucli urbà com amb altres pedanies”, ha conclòs Díez.