Comença la instal·lació de noves papereres amb motius il·licitans en el centre històric i zones turístiques

Comença la instal·lació de noves papereres amb motius il·licitans en el centre històric i zones turístiques

L’edil de Neteja, Héctor Díez, ha presentat hui el nou model “més modern i singular”, que recull una imatge de l’skyline de la ciutat


El regidor de Neteja, Héctor Díez, al costat del gerent de l’UTE Elx, Alberto Bleda, ha presentat aquest matí el nou model de paperera que s’està instal·lant en les zones turístiques d’Elx i en la zona monumental.

“Des del mes de maig passat estem treballant intensament en la posada en marxa del nou servei de neteja i recollida de fem”, ha recordat Díez, que ha apuntat que com a part de les millores que l’UTE Elx va introduir en la seua oferta està la instal·lació de papereres en les zones turístiques”.

En aquesta primera fase s’instal·laran al voltant de 150 papereres distribuïdes entre el centre històric, la ruta monumental i el passeig Marítim dels Arenals del Sol, com a zona de gran afluència turística.

En una primera fase s’instal·laran 150 papereres en la zona monumental i en el passeig dels Arenals del Sol, però gradualment es col·locaran en eixos comercials i altres zones de la ciutat

“Es tracta d’un model de paperera singular i modern en el qual, com hem pogut veure, apareixen elements típics d’Elx. És un xicotet skyline de la ciutat en el qual es pot veure la basílica de Santa Maria, el Palmerar, els focs artificials i també la mar. Tots elements emblemàtics d’Elx que pretenen realçar la singularitat del municipi i modernitzar la imatge urbana”, ha explicat el responsable de Neteja, que ha afegit que “al llarg del contracte s’aniran introduint més papereres gràcies a una partida de 50.000 euros en papereres, la qual cosa ens permetrà anar, a poc a poc, modernitzant les papereres de les zones turístiques i eixos comercials de barris i pedanies”.

Les papereres estan fabricades en acer i porten incorporat un cendrer.

Les primeres 150 papereres s’estan col·locant ja a l’entorn de Santa Maria, del Palau d’Altamira, de la Calahorra, de la Corredora, de la plaça de Baix, del Centre de Congressos i del passeig Marítim dels Arenals del Sol.

En la resta del municipi les papereres s’aniran renovant gradualment amb models més singulars per als eixos comercials de barris i pedanies i, després, la renovació de la paperera convencional en la resta de zones.