La Junta de Govern sol·licita a la Generalitat que l’arròs amb crosta i el betlenisme siguen Béns d’Interés Cultural Immaterial de la Comunitat Valenciana

La Junta de Govern sol·licita a la Generalitat que l’arròs amb crosta i el betlenisme siguen Béns d’Interés Cultural Immaterial de la Comunitat Valenciana

L’Equip de Govern aprova la 2a edició d’ajudes al sector d’empreses productores de Palma Blanca.


 

La Junta de Govern Local ha aprovat hui sol·licitar a la Conselleria de Cultura que l’arròs amb crosta i el betlenisme siguen Béns d’Interés Cultural Immaterial de la Comunitat Valenciana.

L’Equip de Govern, en col·laboració amb l’Associació d’Amics de l’Arròs amb Crosta, ha decidit iniciar l’expedient per a sol·licitar a la Conselleria de Cultura aquesta distinció.

Tal com ha explicat el portaveu de la Junta de Govern, Héctor Díez, “l’arròs amb crosta és el plat il·licità per excel·lència i les primeres referències daten de 1520. Donada la importància del mateix i la seua contribució a la gastronomia il·licitana, hui la Junta de Govern Local ha aprovat iniciar l’expedient juntament amb l’associació que el promou”.

D’altra banda, el Govern Municipal també s’ha sumat a la petició de diferents municipis valencians perquè el betlenisme siga declarat com Bé d’Interés Cultural.

arroz con costra elche
Segona edició de les ajudes a la Palma Blanca

 

La Junta de Govern Local ha aprovat la segona edició d’ajudes al sector de la Palma Blanca. Aquesta nova convocatòria està dotada de 100.000 euros en ajudes a les quals podran acollir-se els treballadors d’aquest sector. Hi haurà un termini de presentació de sol·licituds mitjançant la seu electrònica de l’Ajuntament de 15 dies a partir de l’endemà a la publicació del Butlletí Oficial de la Província.

Aprovació d’adjudicacions

 

L’Ajuntament ha realitzat diverses adjudicacions en la Junta de Govern de hui:

-El nou servei de cartografia de l’àrea d’Urbanisme per un valor de 518.000 euros i un termini de 12 mesos.

-En l’estratègia DUSI s’ha realitzat la proposta d’adjudicatari per al pla de comunicació que forma part dels fons per un valor de 251.140 euros.

-S’ha aprovat l’expedient de licitació del servei de banda de música per a actes protocol·laris, activitats culturals i festes tradicionals per a un termini de dos anys prorrogables a dos més per un valor de 34.787 euros en els anys imparells i 43.862 en els anys parells.

A més, ix a concurs el contracte de subministrament i adquisició d’àrids i llastos per a reparació de vials per valor de 32.760 euros per dos anys prorrogables a dos més.

També ix a concurs la millora i renovació de pistes poliesportives de diversos col·legis per 100.112 euros amb un termini de tres mesos. Així mateix, ix a concurs el servei d’ajuda a domicili per un any, prorrogable a tres més amb un pressupost de 3.200.000 euros i el servei de subministrament de gas i plaques fotovoltaiques del pavelló Esperanza Lag amb una inversió de 192.000 euros i un termini d’execució de tres mesos.