La Regidoria de Política de Majors organitza un col·loqui amb motiu del Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament en la Vellesa

La Regidoria de Política de Majors organitza un col·loqui amb motiu del Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament en la Vellesa

La jornada se celebrarà dimarts que ve, 15 de juny, a les 18 hores, al Centre Cívic Candalix i l’entrada serà gratuïta, amb totes les mesures de seguretat davant la covid-19, fins a completar aforament


Amb motiu del Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament en la Vellesa, dimarts que ve, 15 de juny, la Regidoria de Política de Majors ha organitzat un col·loqui a les 18 hores, al Centre Cívic Candalix. L’entrada és gratuïta, amb totes les mesures de seguretat que marca el protocol COVID, fins a completar aforament.

Segons ha destacat la regidora de l’àrea, Puri Vives, “des de la Regidoria de Polítiques de Majors sempre hem treballat i adoptat estratègies per a previndre aquest maltractament, combatre’l o mitigar-lo en la mesura que siga possible perquè considerem que aquest tipus de violència constitueix una violació dels drets humans i un problema important de salut pública i social que hem de visibilitzar i al qual hem de donar solució”.

La regidora de l’àrea, Puri Vives, convida la ciutadania a participar en aquesta iniciativa i assenyala que “des del consistori continuarem lluitant contra aquesta mena de violència per mitjà de totes les nostres activitats pel benestar dels nostres majors”

Durant el col·loqui intervindrà la psicòloga M. Ángeles Martínez Gutiérrez i el professional sanitari Ricardo Martín, els qui ensenyaran algunes pautes sobre com definir, detectar i adquirir les eines necessàries per a poder previndre o actuar davant situacions de maltractament, en concret cap els majors.

D’altra banda, la Regidoria ha signat un acord de col·laboració amb CONFEMAC (Confederació Estatal de Majors Actius) per a sensibilitzar la població il·licitana sobre aquest tema. Aquesta campanya compta amb el suport del Ministeri de Drets Socials i l’Agenda 2030.

La regidora ha assegurat que “des del consistori continuarem lluitant contra l’abús i el maltractament, en totes les seues formes i continuarem vetlant per mitjà de totes les nostres accions i activitats pel benestar dels nostres majors”. Així mateix, Vives ha convidat la ciutadania a participar en aquesta iniciativa. “Esperem que les activitats tinguen un bon acolliment i ens facen valorar més els nostres majors i cuidar-los amb l’afecte que es mereixen”, ha conclòs la regidora.

Així mateix, Vives ha convidat a la ciutadania a participar en aquesta iniciativa. “Esperem que les activitats tinguen un bon acolliment i ens facen valorar més els nostres majors i cuidar-los amb l’afecte que es mereixen”, ha conclòs la regidora.