Ajuntament i Costes milloren els accessos a les platges d’Elx amb dos noves passarel·les i una sendera per a protegir les dunes

Ajuntament i Costes milloren els accessos a les platges d’Elx amb dos noves passarel·les i una sendera per a protegir les dunes

El portaveu, Héctor Díez, anuncia que la Junta de Govern sol·licita a ADIF la urgent senyalització de la carretera d’accés a l’estació AVE Elx-Dama d’Elx des de la nacional 340 en el seu tram Elx-Crevillent


El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, ha anunciat que la Junta de Govern ha decidit pactar un acord marc amb la Direcció General de Costes per a desenvolupar tres noves infraestructures a les platges d’Elx mitjançant el qual, l’Ajuntament com a contraprestació, assumirà el manteniment d’aquestes.

Es tracta de la construcció d’una nova passarel·la de fusta d’accés a la platja del Carabassí que es construirà entre la que ja existeix actualment en l’aparcament i el terme municipal de Santa Pola.

També es procedirà a la millora i a l’adequació de la passarel·la ja existent en la mateixa platja del Carabassí que dona accés des de l’aparcament fins a aquesta platja bifurcant-se en dos accessos.

En tercer lloc, s’actuarà a la platja de l’Altet. “La Direcció de Costes ha detectat que des de l’aparcament fins a la platja alguns banyistes accedeixen per les dunes entre els Arenals del Sol i la passarel·la d’accés a l’Altet. Per això, s’ha proposat desenvolupar una tanca de protecció de les dunes que deixe un pas a manera de senda entre l’aparcament de l’Altet i la platja dels Arenals del Sol perquè la gent puga utilitzar-lo i accedir a la platja sense envair la zona de dunes protegida”, ha informat el portaveu. A més, ha afegit que, “tant la construcció de la nova passarel·la al sud del Carabassí com la passarel·la del Carabassí que es renovarà i adequarà mitjançant una senda a la platja de l’Altet, passaran a ser de manteniment de l’Ajuntament d’Elx una vegada es formalitze l’acord i es construïsquen aquestes noves instal·lacions”.

Per part del Govern Municipal s’ha valorat molt positivament aquestes noves inversions que la Direcció de Costes realitzarà a les platges d’Elx. “Entenem que des de l’any 2008 aproximadament, que es van començar a construir, tant per Costes com amb el finançament del Pla E, les passarel·les amb les quals hui comptem en les pedanies de la Marina, els Arenals del Sol i l’Altet han contribuït a millorar els accessos a les platges i, per descomptat, també a la protecció del nostre sistema dunar”, ha destacat Díez.

Senyalització estació AVE

D’altra banda, la Junta de Govern Local ha decidit instar el Ministeri de Transports que senyalitze els accessos a l’estació d’Alta Velocitat d’Elx (Elx AV).

“Fa uns mesos es va posar en marxa l’anhelada estació de l’AVE a Elx i l’Ajuntament amb precisió, rapidesa i fermesa va senyalitzar els accessos a l’estació des del nucli urbà, des de la ronda Sud, avinguda de la Llibertat i ronda Oest de Carrús fins a la confluència amb la N-340″, ha apuntat Díez. A més, ha afegit que “mesos després que l’estació estiga en marxa, la N-340 que depén del Ministeri no està senyalitzada i l’A-7 tampoc en els seus accessos tant des de l’eixida Elx-Asp com en l’eixida Elx Oest de Crevillent”.

El portaveu de la Junta de Govern ha instat el Ministeri perquè definitivament senyalitze l’estació d’Elx en les vies que són de la seua competència com sí ha fet l’Ajuntament amb les que són de la seua competència.

Àrea de Gestió Tributària i Financera

Héctor Díez ha dit que una vegada que la Conselleria d’Educació ha procedit a la licitació de la reparació de la façana de l’institut de Torrellano, “la Junta de Govern Local fa un pas més i dona resposta a la sol·licitud de Conselleria de bonificar en un 50% l’impost de construccions que la Conselleria ha de pagar per a la reparació d’aquesta façana”, ha indicat el portaveu. En aquest cas, dins del pagament de l’impost de construccions i d’obres se li aplica una bonificació del 50% per tractar-se d’una actuació d’interés general que afecta serveis públics en aquest cas de competència de la Conselleria. Per tant, aquesta bonificació deixaria el pagament a Conselleria en 3.059 euros i per part de l’Ajuntament ja quedarien coberts tots els tràmits necessaris perquè s’executen en aquest cas la reparació de la façana de l’institut de Torrellano.

Àrea de Promoció Econòmica

Tal com ha recordat el portaveu, l’Ajuntament d’Elx en els últims mesos ha fet un esforç molt important per a posar en marxa diferents ajudes dirigides als sectors més afectats per la pandèmia.

Les últimes han sigut la segona edició de les ajudes Parèntesi, un muntant econòmic que s’ha posat en marxa fruit de la col·laboració entre Generalitat Valenciana, Diputació i Ajuntament, però hi ha altres administracions que estan posant en marxa ajudes addicionals a aquestes. “En el cas de la Diputació d’Alacant s’ha posat en marxa un Pla d’Ajudes per donar suport als municipis que en el cas de l’Ajuntament d’Elx suposa rebre una subvenció de 550.000 euros també per a donar suport als sectors més afectats per la pandèmia”.

La Junta de Govern Local ha procedit hui a l’acceptació d’aquesta subvenció i a partir d’ara, els departaments de Promoció Econòmica i Gestió Tributària hauran de redactar unes noves bases d’ajudes i el Govern Municipal haurà de decidir on les dirigeix dins dels sectors més afectats.

“Com saben des d’ara ens hem dirigit a l’hostaleria, a la restauració, a l’oci nocturn, a l’esport, a la cultura… També al comerç minorista no essencial i, per tant, caldrà continuar treballant per a veure aquells sectors que també s’hagen pogut veure afectats per la pandèmia i que fins ara no hagen pogut acollir-se a ajudes. El propòsit del Govern Municipal és que aquests 550.000 euros puguen anar també a aquells que no han pogut acollir-se a cap mena d’ajuda”.

D’altra banda, s’han sol·licitat dos subvencions. En primer lloc, una per a renovar el camp de gespa artificial de l’Altet que ha complit ja 10 anys i que necessita d’una renovació integral. En aquest cas, es tracta d’una renovació integral que suposa una inversió de 126.000 euros que finançarà d’una banda la Diputació d’Alacant amb 95.158 euros i que cofinançarà l’Ajuntament d’Elx amb una aportació de 31.719 euros.

En segon lloc, en el cas del poliesportiu del Toscar, també es realitzarà una inversió de modernització i millora dels vestuaris que suposarà una inversió de 120.000 euros de la qual la Diputació d’Alacant aportarà 84.103 euros i l’Ajuntament 35.896.

Aquestes dos actuacions de millora de la gespa artificial en l’Altet i de renovació dels vestuaris del poliesportiu del Toscar formen part de les actuacions que l’Ajuntament d’Elx ha presentat al Pla + Esport 2021 de la Diputació d’Alacant.