L’Ajuntament i la Generalitat trauen a subhasta una parcel·la als Arenals del Sol per al desenvolupament de sòl residencial i d’una superfície comercial

L’Ajuntament i la Generalitat trauen a subhasta una parcel·la als Arenals del Sol per al desenvolupament de sòl residencial i d’una superfície comercial

El portaveu municipal, Héctor Díez, destaca que aquest solar està situat al carrer Badia i prop de 600 metres han d’estar destinats a la construcció d’un supermercat de grandària mitjana


La Junta de Govern Local ha aprovat l’inici d’un nou expedient de contractació per a l’alienació de la parcel·la en la qual es podrà construir sòl residencial i una superfície comercial als Arenals del Sol amb un procediment únic. Es tracta d’una parcel·la de 1.242 metres quadrats al carrer Badia del qual el 56% és propietat de la Generalitat i el 43% de l’Ajuntament d’Elx. Segons ha destacat el portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, aquest solar permet una edificabilitat de 918 metres, dels quals en el procediment de licitació s’estableix que prop de 600 han de ser destinats a una superfície terciària. El preu de la subhasta inicial és de 239.960 euros i, una vegada aprovat el procediment, la setmana que ve es pujarà a la plataforma de contracte de l’Estat. El termini de 30 dies naturals comptarà a partir de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat.

La Junta de Govern tira avant la modificació del pressupost municipal de 2021 per a la contractació de treballadors socials i l’adquisició de material contra la covid, així com per al suport a la prestació dels serveis socials a les platges il·licitanes

Díez ha destacat que “amb aquest pas el govern municipal garanteix la possibilitat que amb la subhasta d’aquesta parcel·la, la iniciativa privada puga desenvolupar una mitjana superfície als Arenals del Sol i donar servei a una pedania que creix any a any”. En aquest sentit, el portaveu municipal ha assenyalat que “en aquesta pedania hi ha censades entorn de 3.000 persones, al voltant de 10.000 persones romanen en la pedania tot l’any i en els mesos d’estiu arriba als 30.000 habitants”.

Conveni amb la UA per a la realització d’activitats a l’Alcúdia

En la Junta de Govern també s’ha acordat que l’Ajuntament subscriurà amb la Universitat d’Alacant un conveni dotat de 15.000 euros per a la realització d’activitats d’interés general a l’Alcúdia. El portaveu municipal ha assenyalat que aquest acord permetrà la contractació de professionals per a dur a terme noves excavacions en el jaciment arqueològic.

Modificació pressupostària

D’altra banda, la Junta Local de Govern Local ha procedit aquest matí a tirar avant la modificació número 16 del pressupost municipal de 2021 per generació de crèdits “per a donar cabuda a dues importants subvencions”, tal com ha indicat el seu portaveu, Héctor Díez, i que haurà de ser aprovada en el Ple d’aquest mes.

La primera, de 80.277 euros, procedeix del Consell per a dotar de personal el Pla de Contingència de Platges 2021. Així doncs, la Generalitat Valenciana torna a comptar enguany amb menors de trenta anys per a realitzar labors de conscienciació i suport als serveis d’emergències i garantir les mesures anticoronavirus establides per la Conselleria de Sanitat que han de regir a les platges de la Comunitat. Per a aquesta contractació de 18 joves, l’Ajuntament aportarà 22.735 euros. “L’objectiu d’aquests serà informar la població sobre l’accés a les platges d’Elx i el gaudi responsable, i vetlar pel compliment dels protocols higienicosanitaris de la Conselleria”, ha explicat Díez.

La segona subvenció, de 551.075 euros, de la Diputació d’Alacant, es destinarà a la Regidoria d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives per a la contractació de treballadors socials, tècnics d’integració i auxiliars administratius amb la finalitat de prestar els serveis assistencials de la Regidoria, així com a incrementar la partida pressupostària d’ajudes econòmiques d’emergència social i també per a l’adquisició de material i mitjans destinats a previndre contagis de la COVID-19.

Seguint amb l’àrea de Gestió Tributària i Financera, la Junta ha donat llum verda a l’adjudicació definitiva del préstec de 8,3 milions d’euros que ha de finançar les inversions consignades en el pressupost 2021 sense autofinançament. “Després de l’estudi de les ofertes presentades en el concurs públic, s’ha adjudicat a Eurocaja Rural Societat Cooperativa de Crèdit”, ha dit el tinent d’alcalde, que ha explicat que és un préstec a 12 anys, amb dos de manca i un tipus nominal del 0,29% “per a finançar aquelles inversions que transcendeixen el present exercici econòmic, i que corresponen al capítol sis del pressupost”.

El portaveu ha assegurat que, malgrat la petició d’aquest préstec, “el deute del Consistori es manté en mínims històrics, entorn del 15%”, la qual cosa “permet mantindre estable el seu endeutament”.

Mobilitat

Quant a l’àrea de Mobilitat, com estava previst, l’Ajuntament d’Elx s’ha adherit al text signat per onze entitats del municipi per a sol·licitar al Ministeri de Foment que restituïsca el tram de carril bici situat en l’encreuament de la Via Parc amb l’EL-20, ja que, amb la construcció d’aquesta última infraestructura, es va tallar el pas del popular carril ciclista que discorre entre el cas urbà i Elx Parc Empresarial.

“Continuarem reivindicant a Foment la necessitat de connectar el carril bici, no sols perquè les persones puguen desplaçar-se amb seguretat per aquest, sinó per la necessitat de garantir la mobilitat ciclista i per als vianants”, ha manifestat el portaveu, que ha avançat que la Regidoria d’Urbanisme es troba realitzant gestions amb la Direcció Territorial de Carreteres a fi de prendre mesures provisionals “fins que el Ministeri pose damunt de la taula un projecte definitiu de connexió per a aquest carril bici”.

Urbanisme

La Junta de Govern Local ha concedit cinc llicències d’obres. Díez ha destacat la construcció d’un edifici de cinc plantes per a 10 habitatges al carrer Fernanda Santamaría, 52.