L’Ajuntament presentarà al·legacions a l’esborrany del Pla Hidrològic del Tajo per a defensar el transvasament

L’Ajuntament presentarà al·legacions a l’esborrany del Pla Hidrològic del Tajo per a defensar el transvasament

L’alcalde, Carlos González, destaca que s’han produït millores substancials, respecte a la proposta inicial del Govern, fruit del treball realitzat pel president de la Generalitat i de les pressions dels regants, però considera que l’esborrany és “insatisfactori i insuficient”


L’Ajuntament d’Elx presentarà al·legacions a l’esborrany del Pla del Tajo, en les quals es reclama que es garantisca la continuïtat del transvasament Tajo-Segura, per a defensar la posició dels regants il·licitans. L’alcalde, Carlos González, ha destacat que “en tot moment he estat, estic i continuaré estant al costat dels regants. L’Equip de Govern continuarà defensant un transvasament que considerem essencial, imprescindible i irrenunciable per al camp il·licità i per als cultius del sud de la província d’Alacant”.

Segons ha destacat l’alcalde, l’esborrany del Pla de Conca del Riu Tajo aprovat pel Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, suposa “una millora molt considerable respecte al punt de partida de fa tres mesos”. González ha detallat que s’ha produït un canvi substancial, respecte a la proposta inicial del Govern central, ja que el cabal ecològic del qual es partia era de 8,52 metres cúbics per segon mentre que el que es planteja en aquest esborrany és de 7 metres.

El regidor il·licità ha explicat que un altre dels elements essencials són els 500 milions d’euros d’inversió dirigits sobretot a augmentar la capacitat de la dessaladora de Torrevella, a realitzar la interconnexió amb les zones de regadiu i a introduir energia renovable amb la finalitat que no es posen en risc les activitats socioeconòmiques associades als usos de l’aigua davant els nous escenaris de canvi climàtic. Dues millores substancials que, segons ha recalcat l’alcalde, “són fruit del treball realitzat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i de les pressions que els regants han realitzat”. No obstant això, González considera que l’esborrany és “insatisfactori i insuficient” i ha anunciat que l’Ajuntament d’Elx presentarà al·legacions.

“Som conscients que hem millorat però estan en joc els cabals que són rellevants i, per això, continuarem treballant amb fermesa perquè els regants tinguen l’aigua que necessiten, provinga del transvasament o de la dessalació, però que siga de qualitat i econòmica, que permeta que els cultius siguen rendibles i que la seua activitat siga competitiva”, ha conclòs el responsable de l’Equip de Govern.