L’alcalde felicita el Club Bàsquet Il·licità ‘Caixa Rural Central’ per haver aconseguit que Elx compte per primera vegada amb un equip en la Lliga EBA

L’alcalde felicita el Club Bàsquet Il·licità ‘Caixa Rural Central’ per haver aconseguit que Elx compte per primera vegada amb un equip en la Lliga EBA

El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Elx acull un homenatge a l’equip amb la presència del responsable de l’Equip de Govern i del regidor d’Esports, Vicente Alberola


El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Elx ha acollit aquest matí un homenatge al Club Bàsquet Il·licità ‘Caixa Rural Central’ per haver aconseguit que la ciutat compte per primera vegada amb un equip en la Lliga EBA la temporada que ve. Un acte en el qual l’alcalde, Carlos González, acompanyat del regidor d’Esports, Vicente Alberola, ha posat en valor l’importantíssim assoliment esportiu aconseguit després de véncer en la final al Club Bàsquet Alginet.

“Estem vivint un moment d’or de les últimes dues dècades de l’esport il·licità perquè hem presenciat l’èxit de l’handbol femení en diverses categories, així com en el futbol sala femení, a més de la permanència de l’Elx C.F”, ha destacat el regidor il·licità.

González ha mostrat la seua satisfacció perquè els esportistes il·licitans i il·licitanes “estan demostrant més que mai la tenacitat, l’esforç, la determinació, el sacrifici, la il·lusió i el talent”.

El responsable de l’Equip de Govern ha destacat també el paper fonamental del president del club, a qui l’Ajuntament li va concedir la medalla de plata del Bimil·lenari en 2019. González ha destacat que “Guerrero ha sigut una persona clau en un club que té quatre dècades de trajectòria i ha contribuït a forjar bons esportistes i bons ciutadans”.

Malgrat l’any tan dur que ha viscut l’esport per la pandèmia, l’alcalde ha agraït l’esforç realitzat per l’equip per a aconseguir aquesta gesta. “Al final tindre clubs ben situats en l’àmbit nacional ens permet donar projecció a la nostra societat”, ha assenyalat l’alcalde, que ha subratllat que “la pròxima temporada serà difícil, però estem convençut que estareu a l’altura de les circumstàncies” i ha destacat que “l’èxit aconseguit se sustenta en la bona gestió del club per mitjà de la directiva, la passió d’un entrenador i del grup humà que dirigeix, així com amb el suport fonamental de les famílies”.

Per part seua, Alberola ha donat l’enhorabona a l’equip. “Per a la ciutat d’Elx és un honor que tots els esports ocupen llocs de privilegi en les competicions nacionals”, ha declarat.

Mentrestant, el president del club, Carlos Guerrero, ha agraït el suport de l’Ajuntament i ha incidit en la importància de l’assistència del públic en les graderies. “L’objectiu és congregar mil persones cada partit en el Pavelló Esperanza Lag”, ha assenyalat.

Un dels jugadors, Juan Manuel Valera, ha dit unes paraules en representació de l’equip i ha entregat a l’alcalde i al regidor dues samarretes del club.

Finalment, l’entrenador, Kuko Cruza ha agraït la confiança de la plantilla i ha reconegut la gran faena dels jugadors “sense el treball dels quals no haguera sigut possible”.