Les escoles infantils d’Elx reben un total de 598 sol·licituds de matrícula per al pròxim curs escolar

Les escoles infantils d’Elx reben un total de 598 sol·licituds de matrícula per al pròxim curs escolar

La regidora d’Educació, María José Martínez, destaca que el procés d’escolarització ha conclòs sense vacants a excepció de l’aula de bebés en el centre Rosa Fernández


Les escoles infantils d’Elx han rebut un total de 598 sol·licituds de plaça per al pròxim curs escolar 2021/2022. Així ho ha anunciat aquest matí la regidora d’Educació, María José Martínez, que ha fet balanç del procés d’escolarització. Del total de sol·licituds, 261 corresponen als menors d’un any, 331 a dos anys i sis als de zero anys. Les dades, segons ha destacat la regidora, reflecteixen que les famílies han superat la por a la crisi sanitària.

L’edil anuncia que la Junta de Govern Local aprovarà una pròrroga a les escoles d’estiu perquè òbriguen a l’agost a causa de l’alta demanda de les famílies

En aquest sentit, l’edil ha assenyalat que hi ha llista d’espera, cosa que significa que la ciutadania valora molt bé les escoles infantils municipals.

“Amb un cens de 1917 xiquetes i xiquets de l’edat de 3 anys, s’han rebut 1.686 sol·licituds en els diferents col·legis municipals per a iniciar per primera vegada la seua etapa escolar”, ha assenyalat l’edil, que ha destacat la baixa natalitat que s’ha presentat en el municipi en els últims anys.

A més, davant la situació excepcional per la pandèmia, les administracions públiques han hagut d’adaptar-se i prendre mesures extraordinàries que permeten garantir els mecanismes necessaris per a la preparació i posada en marxa del pròxim curs escolar. En aquest sentit, l’edil ha destacat que per primera vegada el procediment d’admissió s’ha fet de manera telemàtica a través de la seu electrònica municipal. Martínez considera que l’experiència ha sigut positiva ja que més de la meitat de les famílies han accedit a través d’aquest mitjà digital. A més, s’ha comptat amb punts presencials en cadascuna de les escoles per a ajudar a aquelles famílies que tenien dubtes.

Escoles d’estiu

D’altra banda, Martínez ha avançat que, davant la creixent demanda de les famílies, la Junta de Govern Local aprovarà una pròrroga a les escoles d’estiu perquè òbriguen a l’agost. En total Elx compta amb 35 escoles d’estiu en tot el municipi, 26 en el nucli urbà i nou en les pedanies.

Fem Escola

El projecte Fem Escola ja ha finalitzat. La regidora d’Educació ha mostrat la seua satisfacció amb la iniciativa i ha destacat que s’han atés a quasi 700 xiquets i xiquetes en diversos centres. L’edil ha destacat que l’alumnat ha progressat i millorat el seu rendiment acadèmic en aquesta última avaluació.

En relació a les xarrades organitzades a les escoles, més de 80 famílies han participat, mentre que en l’assessorament psicològic, 44 famílies han rebut atenció individualitzada a conseqüència de la pandèmia.

Fem Escola també ha arribat a Elx Acull amb un projecte en el qual s’han atés a més de 110 menors i en què s’han dut a terme activitats d’oci i temps lliure. A més, unes 555 persones han rebut formació d’alfabetització digital.

Així mateix, l’edil ha anunciat que ja han finalitzat els contractes del personal per a la lluita contra la covid-19. Martínez ha destacat que 100 auxiliars d’infermeria han estat distribuïts en tots els centres educatius de la ciutat i les pedanies i 8 tècnics d’educació infantil a les escoles infantils. Tots ells a l’empara de la subvenció de la Generalitat Valenciana per a la promoció d’ocupació de persones amb més de 30 anys desocupades per motiu de la crisi sanitària.