Les vides de vint referents del col·lectiu LGTBI es donen cita en l’exposició ‘Voices’

Les vides de vint referents del col·lectiu LGTBI es donen cita en l’exposició ‘Voices’

El claustre de la Biblioteca Pere Ibarra acull la mostra amb il·lustracions d’El Chico Llama fins al divendres 25 de juny


 

El regidor d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, acompanyat per representants d’entitats LGTBI de la província, va inaugurar el divendres l’exposició ‘Voices’, que repassa la trajectòria de referents del col·lectiu i que romandrà a Elx fins al divendres 25 de juny en el claustre de la Biblioteca Pere Ibarra.

La mostra, fruit de la col·laboració entre la Regidoria i l’Ajuntament de Fuenlabrada —que l’ha posada a la disposició de diferents municipis de manera temporal i gratuïta—, és un viatge reivindicatiu a través vint persones de diferents àmbits com el cinema, la música, la política o l’esport, i que van emprar la seua lluita, activisme o rellevància pública al servei de la comunitat LGTBI i com a eina per a erigir una societat més plural, respectuosa i inclusiva.

En concret, els vint panells dels quals consta ‘Voices’ expliquen les biografies dels personatges (Freddy Mercury, Gloria Fuertes, Chavela Vargas, Pablo Alborán, Pedro Zerolo, Alba Palacios…) i les seues aportacions, acompanyades per les seues efígies il·lustrades per l’artista ‘El Chico Llama’ (Javier Navarrete) amb l’estil acolorit propi de la cultura pop. Instituts il·licitans ja han planejat visites perquè els estudiants coneguen més a fons la vida d’aquestes figures destacades.

El regidor, que ha agraït a la Regidoria de Feminisme i Diversitat del Consistori de Fuenlabrada la creació i cessió de l’exposició, ha recordat que ‘Voices s’exhibeix en el mes del festival LGTBI Diversa i de l’efemèride de l’orgull, que es commemora internacionalment el dilluns 28 de juny.