Una tercera part de la població il·licitana quedarà immunitzada amb les prop de 15.000 vacunes que s’administraran aquesta setmana

Una tercera part de la població il·licitana quedarà immunitzada amb les prop de 15.000 vacunes que s’administraran aquesta setmana

L’alcalde d’Elx, Carlos González, destaca que unes 75.000 persones ja tindran la pauta completa i que s’aconseguirà la xifra de 100.000 vacunats amb una dosi

 


 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, destaca que amb les prop de 15.000 vacunes que Sanitat administrarà aquesta setmana una tercera part de la població il·licitana estarà immunitzada. Així mateix, el responsable de l’Equip de Govern considera que l’eliminació de l’obligatorietat de la màscara en exteriors a partir del pròxim dia 26 significa un pas important cap a la recuperació de la normalitat.

“Estem davant una setmana clau, perquè des del punt de vista de la vacunació, amb unes 13.000 o 15000 dosis més, superarem la xifra de 170.000 vacunes administrades, i aconseguirem els 75.000 il·licitans amb la pauta completa, cosa que significa que pràcticament una tercera part de la població està immunitzada, i que anem camí dels 100.000 il·licitans vacunats ja amb una dosi, xifres molt positives, que reflecteixen que el procés de vacunació està avançant a bon ritme”, ha assenyalat el regidor il·licità.

El responsable de l’Equip de Govern indica que la supressió de la màscara a partir del pròxim dia 26 suposa un pas important cap a la normalitat, però demana responsabilitat

 

D’altra banda, González destaca que “aquesta mateixa setmana, com ha anunciat el president del Govern, deixarà de ser obligatori l’ús de la màscara en exteriors, la qual cosa és una molt bona notícia, perquè significa un pas important cap a la recuperació de la normalitat”.

L’alcalde insisteix a recordar que “també exigeix un plus de responsabilitat per part de tots, que hem de continuar sent estrictes en el compliment de les restants mesures higienicosanitàries en vigor, que són crucials, al costat de la vacunació, per a mantindre controlada la pandèmia”.

En relació amb la lluita contra el virus, cal recordar que des del passat 31 de març cap dia hi ha hagut més de 10 persones hospitalitzades per Covid entre els dos hospitals d’Elx, el General i el del Vinalopó. Divendres passat només hi havia una persona ingressada en aquest últim centre sanitari.