El CC Les Clarisses acull una exposició sobre la història i la cultura del Poble Gitano per a trencar amb els estereotips i els prejudicis cap al col·lectiu

El CC Les Clarisses acull una exposició sobre la història i la cultura del Poble Gitano per a trencar amb els estereotips i els prejudicis cap al col·lectiu

La mostra, que es podrà visitar del 2 al 16 d’agost, està impulsada per les associacions Sastipen Tali i d’Ensenyants amb Gitanos en col·laboració de l’Ajuntament d’Elx


El Centre Cultural Les Clarisses acull l’exposició “Història i cultura del Poble Gitano”, del 2 al 16 d’agost, en horari de 17 a 21 hores. Una iniciativa que han posat en marxa les associacions Sastipen Tali i d’Ensenyants amb Gitanos, en col·laboració amb la Regidoria de Drets Socials i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament d’Elx, amb l’objectiu de trencar els estereotips i els prejudicis que puguen existir cap a aquest col·lectiu.

El regidor de l’àrea, Mariano Valera, acompanyat del president de l’associació, Miguel Amador, i del vicepresident, Diego Miñano, ha presentat aquesta mostra i ha destacat el treball que des de la Regidoria i des de les entitats del poble gitano s’està duent a terme mitjançant el Programa d’Integració del Poble Gitano amb el qual es pretén, entre altres objectius, planificar les actuacions encaminades a avançar cap a la igualtat i la inclusió d’aquestes persones.

El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, destaca el treball que s’està realitzant a través del programa d’integració del poble gitano amb el qual es pretén avançar cap a la igualtat d’aquestes persones

Per part seua, el president de Sastipen Tali ha agraït el suport de l’Ajuntament per a dur a terme aquesta acció i ha convidat la ciutadania a visitar l’exposició, la inauguració de la qual tindrà lloc el 2 d’agost a les 18 hores.

Mentrestant, el vicepresident ha explicat que aquesta iniciativa té el seu origen a Sevilla i consta de dues parts diferenciades. En la primera, es resumeixen 1.000 anys d’història en 10 panells descriptius, mentre que la segona està composta per set panells que descriuen la situació actual dels avanços que s’estan realitzant en educació per a la recuperació del poble gitano.