La Unió Ciclista Il·licitana reuneix les millors escoles en el Memorial Antonio Sánchez Espinosa

La Unió Ciclista Il·licitana reuneix les millors escoles en el Memorial Antonio Sánchez Espinosa

Prop de 180 ciclistes prendran l’eixida en l’avinguda Alcalde Vicente Pascual Quiles, amb la presència de set corredors locals que aspiren a estar entre els primers classificats


La Unió Ciclista Il·licitana i l’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria d’Esports, ha organitzat per a aquest dissabte, 17 de juliol, la XX edició del Trofeu Escoles d’Elx que, en aquesta ocasió, serà el primer memorial Antonio Sánchez Espinosa. L’exciclista il·licità, mort en 2019, va ser un dels grans campions que ha donat aquest esport a la ciutat i va ser impulsor de desenes de corredors que van voler seguir els seus passos. Entre ells, el seu nebot Manuel Sánchez Aldeguer, campió del món de mountain-bike en Màster-30, i els seus germans Manuel i Vicente Sánchez Espinosa.

La prova començarà el dissabte, a les 18.00 hores, i transcorrerà íntegrament per l’avinguda Alcalde Vicente Pascual Quiles, amb un circuit d’anada i tornada d’1,1 quilòmetres. Les inscripcions, eixida i meta estaran instal·lades al costat de la cafeteria AVapor d’Elx, que és un dels principals patrocinadors de l’esdeveniment, i es desenvoluparà entre la rotonda que dona accés al camí del Pantà i la rotonda del pont del Ferrocarril.

S’espera la presència de prop de 180 ciclistes, xiquets i xiquetes, des de Promeses a Infantils, entre els 5 i els 14 anys. L’Escola Esportiva Municipal de Ciclisme d’Elx, dirigida per la Unió Ciclista Il·licitana des de l’any 2000, ha preparat amb molta il·lusió aquest esdeveniment i espera obtindre bons resultats organitzativament i esportiva. La Regidoria d’Esports ha posat tots els mitjans al seu abast per a celebrar el retorn d’una competició de ciclisme base a la ciutat, dos anys després i primera vegada després de la pandèmia.

A l’acte de presentació del cartell han acudit, al pavelló Esperanza Lag d’Elx, el regidor d’Esports, Vicente Alberola; el president d’honor de la Unió Ciclista Il·licitana, Francisco García Murcia; i el monitor de l’Escola de Ciclisme, Marcos Hinojosa. Alberola ha fet una crida “a tots els amants a l’esport i al ciclisme al fet que recolzen a l’esdeveniment i animen els xiquets i xiquetes que prendran l’eixida a l’avinguda Alcalde Vicente Pascual Quiles”. “És una bona oportunitat de conéixer aquest esport per a ciclistes a partir de quatre o cinc anys i veure la bona faena que es fa des de la Unió Ciclista Il·licitana”, ha destacat.

Per part seua, Francisco García Murcia espera la presència de “totes les escoles de ciclisme de la província, de la resta de la Comunitat Valenciana i algunes de Múrcia que han sigut convidades a la competició”. “Totes seran rebudes de la millor manera per a gaudir d’una jornada esportiva i de convivència”, ha assenyalat el president d’honor de l’entitat. Per part seua, el ciclista i monitor Marcos Hinojosa ha recordat que l’Escola de Ciclisme s’entrena els dimarts i els dijous, durant l’estiu, a partir de les 19.00 hores en el circuit tancat que hi ha darrere del supermercat Carrefour d’Elx i que en la prova d’aquest diumenge es donaran cita una desena de ciclistes locals que han preparat “la carrera de l’any” amb tot el seu esforç “per a córrer davant els seus amics i familiars”.

Matías Rubio Navarro, nou president de la Unió Ciclista Il·licitana, no ha pogut assistir a l’acte encara que ha destacat el suport rebut des de l’Ajuntament: “Els pose un 12 perquè han estat al nostre costat des del primer moment, han solucionat les excepcions sorgides i han cedit tot el material al seu abast per a ajudar-nos a fomentar aquest esport a l’aire lliure que és el ciclisme i que tants adeptes té a Elx i els seus voltants. Convidem les famílies al fet que acudisquen i al fet que se sumen amb els seus fills i filles per a formar part de la nostra escola”.

Per a aquesta prova, l’UCI compta amb el suport de més de 30 empreses locals que han fet costat a aquest esdeveniment i al Trofeu Nacional de BMX, que tindrà lloc el dissabte 24 de juliol en la UMH.