L’alcalde convoca al Consell Social i a col·lectius empresarials a la recerca d’un ampli consens per a la ubicació del Palau de Congressos

L’alcalde convoca al Consell Social i a col·lectius empresarials a la recerca d’un ampli consens per a la ubicació del Palau de Congressos

Carlos González assegura que cal estudiar a fons les opcions de l’informe de la UMHE sobre l’emplaçament d’aquesta infraestructura


L’alcalde d’Elx, Carlos González, insisteix en la seua pretensió que el Palau de Congressos d’Elx i la ubicació d’aquest siga fruit del consens. A aquest efecte, González ha convocat per a aquest dimecres 28 de juliol a l’Ajuntament als membres del Consell Social d’Elx. Al costat d’ells, el regidor ha considerat necessari comptar amb la presència en aquesta reunió de col·lectius de sectors com l’hostaleria i restauració, el comerç, l’empresa, els serveis i amb associacions com Cedelco i Elx Pensa, als qui convidarà a participar.

“Hem de fer una reflexió en profunditat sobre l’emplaçament idoni per al futur Palau de Congressos d’Elx, i per a això, per descomptat, cal analitzar i conéixer amb detall les diferents propostes que es formulen en l’informe realitzat per la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE), ja que l’objectiu és prendre una decisió en el curt termini per a, a partir d’ací, que la Diputació licite la redacció del projecte amb la finalitat que les obres puguen començar com més prompte millor”, ha assenyalat l’alcalde, per a qui l’informe de la UMHE és “un bon punt de partida per a la reflexió que sens dubte serà de gran utilitat”.

“El Palau de Congressos és infraestructura fonamental per a l’impuls del turisme congressual i per tant per a la reconstrucció econòmica del municipi i per això és necessari que fixem un calendari d’actuacions perquè la construcció es puga iniciar en aquesta legislatura”, ha assenyalat el regidor.

“Hem convocat el Consell Social i diversos col·lectius i associacions del municipi perquè és el moment de realitzar una reflexió serena i en profunditat sobre les possibles ubicacions viables per a aquesta infraestructura”, ha indicat Carlos González.

Al seu judici, cal anar posant punt i final a l’intens debat que en els últims mesos s’ha generat entorn del lloc en el qual s’ha d’alçar el Palau de Congressos.

“Estem en un moment en el qual correspon pensar en l’interés general de la ciutat, sense apriorismes, pensant en el que més beneficia els il·licitans i  les il·licitanes. Això exigeix que tots siguem flexibles i, sobretot, requereix que siguem realistes i que les ubicacions que es posen sobre la taula no sols siguen desitjables, sinó també viables des del punt de vista urbanístic”, ha conclòs.