Galiana: “La col·laboració entre l’Ajuntament i els ens festers ha fet possible gaudir aquests dies d’un ambient festiu però segur”

Galiana: “La col·laboració entre l’Ajuntament i els ens festers ha fet possible gaudir aquests dies d’un ambient festiu però segur”

La regidora de Festes destaca que els actes programats han afavorit l’atracció de visitants i això ha tingut una repercussió positiva sobre l’activitat econòmica de la ciutat


La Regidora de Festes de l’Ajuntament d’Elx, Mariola Galiana, ha realitzat un balanç molt positiu de les activitats programades tant per la Regidoria de Festes com pels ens festers, en commemoració de les Festes d’Agost que, per segona vegada, i a causa de les actuals condicions de la pandèmia de la Covid-19, no s’han pogut celebrar.

Galiana ha destacat que “en tot moment s’ha actuat sota criteris de prudència i responsabilitat, que han permés oferir a les il·licitanes i il·licitans i a les persones que visiten Elx durant aquestes dates una oferta d’oci alternatiu i segur, adaptat als protocols Covid”.

En aquest sentit, s’ha referit als concerts realitzats des del 7 al 15 d’agost en tres recintes simultanis, l’Hort de Baix, la Rotonda del Parc Municipal i l’esplanada de la UMHE, que s’han ajustat de manera exhaustiva a la normativa sanitària Covid establida per a la celebració d’aquesta mena d’actes, i ha incidit en el fet que, “en tot moment s’ha comptat amb un aforament molt per davall de l’establit per les autoritats sanitàries amb l’objectiu de ser prudents i poder implementar el distanciament de seguretat, obligatorietat de l’ús de màscara i protocols d’entrada i eixida, vetlant per la seguretat de les persones”.

En referència a les actuacions musicals programades, la responsable de Festes ha destacat l’àmplia oferta que s’ha posat a la disposició del públic, amb actuacions de bandes i artistes per a tots els gustos musicals i edats i, a més d’això, s’ha donat l’oportunitat d’actuar a bandes i grups locals, a altres que canten en valencià i a artistes de tota mena de gèneres i estils. Des de tributs a grans cantants i grups, fins artistes de màxima actualitat del panorama nacional.

A més, ha incidit en el fet que s’han oferit actuacions gratuïtes, amb preu reduït i altres subvencionades per l’Ajuntament per a fer assequible el seu cost per a les il·licitanes i il·licitans.

“Aquest conjunt d’actuacions, sumades a les impulsades pels ens festers amb la col·laboració de la Regidoria de Festes, ha fet possible que la ciutat gaudira d’un ambient festiu i d’oci, però segur i adaptat a les restriccions establides. La qual cosa ha tingut un efecte positiu quant a l’atracció de visitants i ha repercutit sobre l’economia de la ciutat, amb especial incidència sobre els establiments hotelers, sobre l’hostaleria i sobre el comerç local”, ha assenyalat Galiana.

L’edil responsable de Festes ha reconegut la gran faena i l’esforç realitzats per l’Associació Festera de Moros i Cristians i la Federació Gestora de Festejos Populars, a l’hora de posar en marxa diferents projectes de caràcter commemoratiu, cultural i divulgatiu, per a recordar i fer reviure a la ciutadania, els moments més significatius de les nostres festes.

En aquest sentit, des de Moros i Cristians, i de manera conjunta amb la Regidoria de Festes, s’han impulsat diverses iniciatives, entre les quals cal destacar l’exposició dedicada a les Ambaixades, el concert de Marxes Mores i Cristianes, el concurs d’aparadorisme o el cupó de l’ONCE del pròxim 18 d’agost, que publicarà una imatge de les Ambaixades amb motiu de la declaració dels Moros i Cristians d’Elx com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic. A través d’aquesta difusió, es va realitzar una important promoció de la nostra ciutat en l’àmbit nacional.

D’igual forma, Galiana ha destacat que des de la Federació Gestora de Festejos Populars s’han impulsat diferents activitats per a commemorar les fites més destacades del calendari fester. Cal realitzar un esment especial als diferents monuments festers instal·lats en la via pública per a fer partícip a tota la ciutadania, com el “Mirador de la Festa”, el mosaic dedicat a la Batalla de Flors en homenatge a la implicació de totes les reines i dames del municipi o el concurs de grafitis dedicat a la Xaranga, que ha sigut una manera d’acostar l’art urbà a les festes patronals.

Finalment, ha destacat l’ofrena de flors simbòlica que es va celebrar en la Basílica de Santa Maria el dia 14 en honor a la Mare de Déu i que va suposar un bonic colofó als actes impulsats pels ens festers.

El dia 15, Festa de la Verge de l’Assumpció, es va posar el punt i final a les activitats impulsades per la Regidoria de Festes, amb el tradicional concert de Sarsuela oferit per la Coral Il·licitana que, en aquesta ocasió i per a garantir la seguretat i el compliment dels protocols Covid, es va celebrar a l’Hort de Baix.

Mariola Galiana ha volgut agrair als il·licitans i a les il·licitanes l’excepcional comportament que han tingut durant aquests dies, ja que han complit amb les normes establides per les autoritats sanitàries, la qual cosa ha permés celebrar els actes amb totes les garanties de seguretat.

A més, ha posat en valor el treball realitzat pels membres dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, amb especial esment a la Policia Nacional i Local i a l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil, així com al servei municipal d’ambulàncies i a les empreses de seguretat privada contractades per als actes. “L’esforç realitzat per totes i tots ha permés que, durant aquests dies, no s’hagen produït incidents rellevants”.