La plaça de Baix acull la jornada promoguda per la Regidoria de Sanitat per a ensenyar a salvar vides amb reanimació cardiopulmonar i ús del desfibril·lador

La plaça de Baix acull la jornada promoguda per la Regidoria de Sanitat per a ensenyar a salvar vides amb reanimació cardiopulmonar i ús del desfibril·lador

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora de Sanitat, Mariola Galiana, visiten la carpa que ha sigut instal·lada aquest matí amb motiu del Dia Mundial del Cor


La plaça de Baix ha acollit aquest matí la jornada promoguda per la Regidoria de Sanitat per a ensenyar a salvar vides amb tallers de reanimació cardiopulmonar (RCP) i ús del desfibril·lador. La iniciativa, que ha tingut un gran acolliment per part de la ciutadania, ha comptat amb la col·laboració de 13 estudiants del grau d’Infermeria i de diversos professors experts en la matèria. L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora de Sanitat, Mariola Galiana, han visitat la carpa que s’ha instal·lat a la plaça amb motiu del Dia Mundial del Cor.

La iniciativa, que ha tingut un gran acolliment per part de la ciutadania, ha comptat amb la col·laboració de 13 estudiants del grau d’Infermeria i de diversos professors experts en reanimació cardiopulmonar

Durant la jornada s’han realitzat tallers de reanimació cardiopulmonar perquè els ciutadans puguen actuar com a primers intervinents davant una parada cardiorespiratòria mentre arriben els Serveis d’Emergència. “Es tracta de tècniques senzilles i accessibles que permeten salvar vides”, ha destacat la regidora de Sanitat, que ha assenyalat que “cada vegada és més necessari informar la ciutadania de les malalties cardiovasculars ja que, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), són la primera causa de mort al món”.

L’edil recorda que s’han incorporat tant als barris com a les pedanies al voltant de 40 desfibradors més que se sumen als que ja estaven instal·lats i destaca l’objectiu d’aconseguir que Elx siga ciutat cardioprotegida en 2023

A més, la població il·licitana ha pogut practicar aquestes maniobres amb ninots de formació sota la supervisió de professionals sanitaris. La regidora ha recordat que s’han incorporat tant als barris com a les pedanies al voltant de 40 desfibradors més que se sumen als que ja estaven instal·lats i ha destacat que una de les iniciatives de la Regidoria de Sanitat és aconseguir que Elx siga ciutat cardioprotegida en 2023.