L’Ajuntament d’Elx i MicroBank signen un conveni de col·laboració per valor d’un milió d’euros per a incentivar l’autoocupació i l’activitat emprenedora

L’Ajuntament d’Elx i MicroBank signen un conveni de col·laboració per valor d’un milió d’euros per a incentivar l’autoocupació i l’activitat emprenedora

L’acord entre l’Ajuntament d’Elx i MicroBank afavorirà la igualtat d’oportunitats a través d’una línia de finançament que fomenta l’autoocupació i l’emprenedoria entre els col·lectius amb més dificultats

 

L’Ajuntament d’Elx i l’entitat bancària Microbank han signat un conveni de col·laboració per a facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. En l’acte han estat presents el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Elx, Carles Molina; la directora comercial Xarxa València Sud de CaixaBank, María Tomasa Rives; el director de l’àrea de Negoci de CaixaBank a Elx, Carlos Morelo; el director d’Institucions de La Caixa, José Juan Rubio; i el secretari de l’Ajuntament, Antonio Izquierdo.

Amb la signatura d’aquest acord, s’estableix una línia de finançament d’un milió d’euros per a potenciar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora, a la vegada que s’afavoreix la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat. Sobre la base d’aquest conveni, es finançarà la creació o l’ampliació de microempreses, negocis d’autònoms i projectes d’autoocupació amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social.

Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb una facturació anual inferior a dos milions d’euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros. Els projectes han de tindre un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat per l’Ajuntament d’Elx.

Criteris de concessió

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén, fonamentalment, la confiança en la persona o l’equip que sol·licita el préstec i la viabilitat del projecte, tot i que poden accedir-hi persones sense garanties i avals.

En virtut d’aquest conveni, l’entitat es compromet a detectar les necessitats de finançament, amb la finalitat de promoure l’autoocupació i l’establiment, la consolidació o l’ampliació de microempreses i de negocis d’autònoms i dirigir les persones físiques o jurídiques assessorades per l’entitat a MicroBank perquè aquest analitze, i si escau aprove, les sol·licituds de finançament.

L’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Promoció Econòmica, promou l’activitat econòmica del territori, mitjançant l’oferiment d’informació, orientació, assessorament i ajuda per a fomentar i donar suport a les persones emprenedores.

Molina ha destacat que aquest acord permetrà als emprenedors i emprenedores de la ciutat tindre el primer impuls que els porte a impulsar el finançament del seu negoci. “Aquest pas posa en valor veritablement la potencialitat que té Elx com a ciutat d’emprenedoria, com a ciutat empresarial. Que Microbank/CaixaBank en aquest cas també done la confiança a aquests emprenedors diu molt de l’empresa amb la qual signarem”, ha recalcat l’edil.

Tomasa Rives, per part seua, ha ressaltat que allò important en la concessió d’aquests crèdits no seran els avals que tinguen les persones, sinó la confiança en el projecte i qui el duga a terme. Han descrit que busquen el perfil d’una persona honrada, amb ganes de treballar i amb un projecte viable. “Arribarem a subvencionar fins i tot a persones que estan fora de la vida laboral perquè tinguen un treball i que aconseguisquen la seua iniciativa emprenedora. Jo crec que és el nínxol ideal de persones, perquè els il·licitans sou molt emprenedors i molt intel·ligents per a crear activitat econòmica i negoci i per a complir la missió del banc”, ha destacat la directora. En el primer semestre s’han invertit prop de 30 milions d’euros en quasi 3.000 projectes familiars i d’emprenedors a la Comunitat Valenciana.

Oficina en Antonio Machado

“El que hem fet és tractar d’aprofitar les eines que tenim a la ciutat, on ja fa dos anys es va posar en marxa una oficina que està dedicada únicament a negocis i a petites empreses. L’oficina “Business”, que és com l’anomenem nosaltres, està situada a Antonio Machado. I el que tractarem és que eixe saber fer per part de l’Ajuntament i per part de la Business done lloc al fet que puguem dur a terme moltíssimes operacions. Fixeu-vos que encara no està signat el conveni i ja tenim en marxa dues possibles sol·licituds. Amb la qual cosa, confiem que siga un projecte amb el qual ens quedem curts amb el capital.”, ha ressaltat Morelo.

MicroBank, el banc social de CaixaBank, completa el compromís de l’entitat amb una manera de fer banca socialment responsable i de generar, amb la seua activitat, un impacte positiu en la societat. MicroBank té com a missió contribuir al progrés i al benestar de la societat mitjançant la facilitació de finançament a aquells col·lectius i projectes on es genere un impacte social.

Durant el primer semestre de 2021, MicroBank ha finançat a la Comunitat Valenciana 2.957 projectes amb impacte social per valor de 29,3 milions d’euros, dels quals 2.136 microcrèdits per valor de 13,4 milions d’euros es van destinar a afrontar necessitats puntuals de famílies i 600 per un import de 7,7 milions d’euros es van concedir per a fer costat a emprenedors i microempreses. Les línies específiques per sectors amb impacte social van aconseguir materialitzar a la Comunitat Valenciana 221 projectes d’economia social, educació, emprenedoria, innovació i salut per 8 milions d’euros durant 2021.