L’estudi del subsol del pont del Bimil·lenari s’estendrà fins a novembre amb la finalitat d’obtindre resultats concloents

L’estudi del subsol del pont del Bimil·lenari s’estendrà fins a novembre amb la finalitat d’obtindre resultats concloents

La mercantil encarregada de l’anàlisi geotècnica demana més temps, però descarta danys estructurals a la infraestructura, a la llosa de contrapés o l’existència d’inestabilitat al vessant del riu


El regidor de Manteniment, Héctor Díez, ha informat aquest matí que l’estudi geotècnic encarregat a la mercantil especialitzada Imasa Lab per a esbrinar el motiu de les foradades produïdes al subsol del pont del Bimil·lenari es prolongaran fins a la primera setmana de novembre, a petició de l’empresa. Malgrat això, una fitxa tècnica preliminar descarta l’existència de danys estructurals a la infraestructura, a la llosa de contrapés d’aquesta –que enterrada a 14 metres i amb 30.000 tones és on es recolcen els tirants, situada a la rotonda enfront de la seu de la Policia Autonòmica– o d’inestabilitat en els talussos del vessant del riu Vinalopó.

El problema, tal com ha explicat l’edil, d’acord amb les dades de l’informe inicial d’Imasa Lab, sembla que es trobaria en l’escassa compactació del material de farciment que envolta la llosa de contrapés, el formigó del qual es troba en molt bon estat. En aquest material no s’han trobat aigües subterrànies com se sospitava en un primer moment, però sí un alt percentatge d’humitat. Així mateix, a la superfície de la rotonda i a la base de la pila del pont s’han detectat una sèrie de fissures, l’evolució de les quals s’observarà.

És per això que, malgrat la informació disponible fins ara fruit de quatre sondejos al subsol i la lectura dels valors de set fites per a recaptar telelectures i 11 plaques a l’estructura per a mesurar possibles inclinacions, Imasa Lab ha sol·licitat l’extensió de l’estudi fins a la primera setmana de novembre amb la finalitat d’aconseguir resultats concloents i així veure el comportament del subsol en una altra estació de l’any diferent a l’estiu, que és quan va arrancar. Per això, fins no comptar amb l’informe definitiu, l’Ajuntament no traurà conclusions. De tota manera, una vegada se n’obtinguen, el Govern local actuarà per a brindar solucions permanents a les foradades amb una intervenció de compactació “de relatiu calat”, ha definit l’edil, “si es mantenen les conclusions preliminars de l’estudi”.

Hem pres la decisió de donar el temps sol·licitat als tècnics que estan elaborant l’estudi amb el propòsit d’obtindre unes conclusions més precises respecte al que està passant al pont, ja que hui dia no es pot descartar que hi haja moviments a la llosa de contrapés i, per tant, l’estat de la compactació entorn de la llosa no podríem dir si és per la seua mala qualitat o per moviment de la llosa”, ha destacat Díez.