Pas decisiu per a l’inici de les obres dels col·legis de la Baia i Torrellano

Pas decisiu per a l’inici de les obres dels col·legis de la Baia i Torrellano

L’alcalde, Carlos González, anuncia que els expedients d’ambdues actuacions es troben en l’última fase de la mesa de contractació i seran adjudicades en les pròximes setmanes


El pla de millora d’infraestructures educatives a Elx segueix avant i dues de les actuacions més importants d’aquest, l’ampliació del CEIP La Baia i la demolició i la construcció del nou col·legi La Paz de Torrellano estan prop de ser una realitat.

Els expedients d’ambdós projectes es troben en l’última fase de la mesa de contractació com a pas previ a l’adjudicació de les empreses que escometran les obres.

“Estem en la recta final del procés de contractació, estem complint els terminis que hem acordat amb la comunitat educativa i prompte serà una realitat l’inici de l’ampliació del CEIP La Baia, que és una obra molt necessària per a erradicar la provisionalitat de les aules prefabricades i perquè els xiquets i el professorat disposen d’unes instal·lacions adequades, dignes i modernes”, ha assenyalat l’alcalde d’Elx, Carlos González.

Un total de huit empreses, la majoria d’elles d’Elx, s’han presentat a la licitació de les obres d’ampliació del col·legi de la Baia, on hi ha prevista una actuació per a modernitzar el centre mitjançant la creació de noves aules educatives i multifuncionals. Es tracta d’un nou pas per a fer realitat un dels projectes més importants inclosos en el Pla Edificant, gràcies al qual s’estan invertint a Elx prop de 37 milions d’euros per a la millora de les infraestructures educatives.

La inversió és de dos milions d’euros amb un termini d’execució de deu mesos des de l’inici de l’obra. La previsió és que l’obra s’adjudique en les pròximes setmanes perquè els treballs puguen iniciar-se durant el present exercici.

L’ampliació del col·legi suposa la construcció de sis noves aules d’infantil, d’una biblioteca i de diverses sales polivalents.

Un total de 23 empreses s’han presentat per a dur a terme l’enderrocament del col·legi La Paz i la construcció d’un nou centre, mentre que 8 mercantils opten a dur a terme l’ampliació de La Baia

Cal recordar que l’Ajuntament i la Conselleria d’Educació, fins que es duguen a terme les obres d’ampliació del col·legi, han instal·lat unes aules provisionals al centre que substitueixen als antics barracons que es trobaven en molt mal estat.

D’altra banda, un total de 23 empreses opten a dur a terme l’actuació al col·legi La Paz de Torrellano. Es tracta de la demolició de l’actual centre i de la construcció d’un nou col·legi al mateix lloc.

En l’actualitat s’estan desenvolupant les classes en un col·legi provisional habilitat per la Conselleria d’Educació, en col·laboració amb l’Ajuntament en una parcel·la al costat del poliesportiu Isabel Fernández de la pedania.

El cost aproximat del nou centre serà de 5,5 milions d’euros.

El nou col·legi serà un centre educatiu de doble línia amb 2 aules d’infantil de 2 anys, 6 aules d’infantil de 3 a 5 anys i 12 aules de primària; més un menjador per a 260 comensals en dos torns. En total, el nou col·legi tindrà 490 places escolars. L’objectiu és que l’enderrocament del col·legi es duga a terme abans que finalitze l’any.

“Continuem treballant i complint terminis i compromisos en projectes tan importants com l’ampliació del CEIP La Baia i del CEIP La Paz. Tot això amb el treball i la coordinació contínua amb la Conselleria d’Educació i la comunitat educativa d’ambdós centres”, afirma la regidora d’Educació, María José Martínez, que afig que “aquests dos projectes posen de manifest la importància que l’Equip de Govern dona a les infraestructures educatives del municipi i, concretament, de les pedanies, on ja s’han dut a terme obres a centres com La Gàl·lia, La Vallverda o Garrofers”.