Satisfacció entre les marques il·licitanes de components per al calçat després de la primera jornada de Lineapelle a Milà

Satisfacció entre les marques il·licitanes de components per al calçat després de la primera jornada de Lineapelle a Milà

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, visiten el certamen per a mostrar el seu suport a les dotze marques il·licitanes que han acudit a la cita italiana


 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, han visitat a Milà a les marques il·licitanes presents a la fira de components, adobats i marroquineria per al calçat Lineapelle. Un certamen que ha sigut molt positiu per als il·licitans tal com li han traslladat a l’alcalde i a Molina els empresaris.

Després de cancel·lar-se la primera edició de Lineapelle Milà i les dues edicions de Lineapelle Londres i Lineapelle Nova York, les empreses espanyoles han acudit a aquesta fira a Milà on els resultats conviden a l’optimisme.

“Malgrat que s’ha reduït l’espai expositiu i que l’afluència d’expositors ha sigut menor que en les fires precovid, la veritat és que s’obrin noves expectatives per al sector”, ha indicat l’alcalde, que ha afegit que “els empresaris s’han mostrat satisfets amb el nombre de contactes realitzats en aquesta primera jornada de fira i consideren que aquest certamen suposa un punt d’inflexió des que esclatara la crisi sanitària i tot allò que aquesta ha comportat”.

La participació d’empreses espanyoles està sent coordinada per l’Associació Espanyola d’Empreses de Components i Maquinària per al Calçat i la Marroquineria (AEC), que gestiona la participació d’un total de 32 marques nacionals, sota el paraigua de la marca Footwear Components From Spain, que ocupa una extensió pròxima als 1.000 m² de la superfície d’exposició del certamen italià, on es presenten les novetats per a la temporada de tardor-hivern 2022-2023. Entre les empreses participants hi ha dotze d’Elx, quatre Crevillent, quatre d’Elda, quatre de Petrer, dues de Barcelona, dues d’Arnedo, una Alacant, una d’Almansa, una de Villena i una de Saragossa.

Segons dades de la fira, hi ha presents 715 expositors de 24 països diferents; el 71% d’Itàlia, seguit per Espanya amb un 8%, Turquia amb un 5%, França amb un 4%, Alemanya, el Pakistan i Portugal amb un 2%, entre altres.

Quant als sectors de participació, el 56% són empreses d’adobats, el 29% d’accessoris i components, l’11% correspon a teixits i sintètics i la resta són empreses de serveis i revistes.

Igual que ha ocorregut amb la fira del calçat Micam, celebrada dies arrere al mateix recinte firal, la majoria de visitants han sigut europeus, encara que s’ha notat la poca presència de clients del mercat asiàtic a causa de les restriccions sanitàries en molts països.

Lineapelle ofereix l’oportunitat de poder exposar físicament les noves col·leccions de tardor-hivern 2022-2023 als visitants professionals que acudisquen al certamen, cosa que per a les marques expositores representa una bona oportunitat per a poder rellançar les seues vendes i reactivar l’activitat de les seues empreses.

Després de la finalització d’aquest esdeveniment, les empreses acudiran a la nostra fira FUTURMODA, la pròxima edició de la qual tindrà lloc a la Institució Firal Alacantina els dies 20 i 21 d’octubre de 2021.