L’alcalde sol·licita una reunió urgent al president de Renfe per a tractar les últimes modificacions del servei d’alta velocitat Elx-Madrid

L’alcalde sol·licita una reunió urgent al president de Renfe per a tractar les últimes modificacions del servei d’alta velocitat Elx-Madrid

Dos dels quatre trens diaris que parteixen des d’Elx cap a Madrid es detindran a Alacant i a Villena, la qual cosa augmentarà més de trenta minuts la duració del trajecte, segons els plans de l’empresa


L’alcalde, Carlos González, ha sol·licitat una reunió urgent al president de Renfe, Isaías Taóbas, per a tractar les últimes modificacions que l’operadora ferroviària ha introduït del servei d’alta velocitat que connecta Elx amb Madrid.

Renfe va anunciar aquesta setmana variacions que es tradueixen en increments del temps de viatge entre l’estació de Matola i la capital d’Espanya. Dos dels quatre trens diaris que parteixen des d’Elx cap a Madrid es detindran a Alacant i a Villena, la qual cosa augmentarà més de trenta minuts la duració del trajecte i restaria competitivitat al servei, segons González.

La decisió de l’operadora ferroviària causa “un lògic malestar i una intranquil·litat en tots els estaments socials i econòmics de la ciutat”, segons Carlos González

La decisió ha causat “un lògic malestar i una intranquil·litat en tots els estaments socials i econòmics de la ciutat” que, segons el regidor, es produeix justament després de la missiva remesa en dies previs, en què González va demanar al mateix Taóbas i a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, afegir noves freqüències entre Elx i Madrid. “Per la consolidació de la tendència positiva en el nombre de viatgers que fan ús de la línia” –el passat octubre va registrar una pujada d’usuaris del 30,27%–, ha assegurat, i, també, perquè una ampliació en l’oferta de freqüències impulsaria “un augment de la demanda del servei, ja que Elx és una estació de referència per als municipis de l’entorn”.

L’alcalde il·licità ha assenyalat que el teixit socioeconòmic local tem resultar perjudicat si finalment es duen a terme els canvis previstos per Renfe, ha destacat “la importància” de mantindre una trobada amb Taóbas amb la major celeritat possible.