Elx acollirà el càsting i el rodatge del curtmetratge “Traje de luces”, dirigit per l’il·licità Sergio Jaén Sánchez

Elx acollirà el càsting i el rodatge del curtmetratge “Traje de luces”, dirigit per l’il·licità Sergio Jaén Sánchez

La regidora de Benestar Animal, Mariola Galiana, i Visitelche col·laboren i patrocinen el curt, que constitueix una crítica a la crueltat animal i a l’homofòbia en la tradició taurina


La regidora de Benestar Animal, Mariola Galiana, ha anunciat que Elx acollirà el càsting i el rodatge del curtmetratge “Traje de luces”, dirigit pel jove cineasta il·licità Sergio Jaén Sánchez i que comptarà amb la col·laboració i amb el patrocini tant de les regidories de Benestar Animal i d’Igualtat com de Visitelche.

Galiana ha expressat el suport a aquesta iniciativa i ha explicat que es troba en la línia de les accions que s’estan desenvolupant des de l’àrea de Benestar Animal per a conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de millorar les condicions de vida dels animals en general, així com de denúncia de les situacions en les quals es posa en perill la integritat d’aquests éssers vius.

La cinta tracta sobre un jove torero, fill d’un famós joneguer, que és forçat a seguir la tradició familiar i a debutar en el món de la tauromàquia, alhora que lluita per a afirmar la seua identitat personal. Aquesta obra constitueix una crítica a la crueltat animal i a l’homofòbia en la tradició taurina.

La regidora ha destacat que el guió va ser triat per la Universitat de les Arts de Londres com a projecte final de carrera de Sergio Jaén, i que l’equip de rodatge viatjarà des de la capital britànica fins a Elx al febrer i al març per a dur-lo a terme.

Per part seua, Sergio Jaén ha manifestat el seu agraïment a Mariola Galiana i a les regidories implicades per la seua col·laboració i pel patrocini i ha destacat que gràcies al seu suport es poden fer realitat projectes amb missatges tan importants com el que es tracta en aquesta cinta.

El càsting es durà a terme a L’Escorxador.

Galiana ha destacat que el càsting es realitzarà a les dependències de L’Escorxador en els primers dies de 2022 i que existeixen dues possibilitats de participar-hi obertes al públic en general.

En la primera fase es busquen perfils concrets:
• Xics de 20-30 anys
• Dones de 50-60 anys
• Homes de 50-80 anys
• Xiquets amb aparença de 8 anys
• Xiquetes amb aparença de 9 anys

Les persones interessades hauran d’enviar un correu electrònic a vaquilla2022@gmail.com indicant nom i cognoms, edat, foto de cara i cos sencer i telèfon i email de contacte.

Per a participar en la segona fase, es pot acudir al càsting de portes obertes que se celebrarà dilluns 3 i dimarts 4 de gener, de 14.00 a 16.00 hores sense necessitat d’inscripció prèvia. En aquesta fase es busquen actors i actrius per a personatges secundaris i de figuració.

L’edil ha informat que la producció del curtmetratge serà duta a terme per un equip internacional en el qual participaran diversos estudiants de la Universitat de les Arts de Londres.

Dins d’aquest equip cal destacar Sergio Jaén com a director i guionista, i Mia Tomova com a directora de producció, procedent de Bulgària. A més, Galiana ha ressaltat la presència d’il·licitans entre l’equip, com és el cas d’Alba Soto com a directora de càsting, i de Carlos Maciá, com script editor i supervisor.

L’edil ha posat de manifest que es tracta d’un projecte molt positiu per al municipi, tant pel fet de ser rodat a Elx i amb actors il·licitans, com per la denúncia que realitza de situacions i de conductes com són el maltractament animal i l’homofòbia, que continuen sent acceptades per la societat i sobre les que és necessari realitzar una labor de conscienciació social per al seu rebuig.