Impuls al nou col·legi ‘Les Arrels’ a l’entorn del Martínez Valero amb l’aprovació del projecte bàsic

Impuls al nou col·legi ‘Les Arrels’ a l’entorn del Martínez Valero amb l’aprovació del projecte bàsic

El portaveu de l’equip de Govern, Héctor Díez, explica que aquest centre, una de les actuacions més importants del Pla Edificant, pal·liarà els problemes de falta de places que es dona a la zona est, una de les principals àrees de creixement de la ciutat


La Junta de Govern Local ha procedit hui a l’aprovació del projecte bàsic per a la construcció del nou col·legi ‘Les Arrels’ (col·legi 37). Així ho ha anunciat hui el portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, que ha destacat que es tracta d’un important pas per a fer realitat una de les actuacions més importants del Pla Edificant, una iniciativa que està duent a terme la Generalitat Valenciana en col·laboració amb l’Ajuntament per a la dignificació i l’ampliació de les infraestructures educatives a Elx.

Segons ha explicat Díez, l’empresa adjudicatària ha de presentar en el termini de dos mesos el contracte d’execució i l’objectiu és que comencen les obres de construcció del col·legi en el present mandat.

“Aquest col·legi vindrà a pal·liar els problemes que actualment tenim a la zona est del nucli urbà, a l’entorn de l’estadi Martínez Valero, i albergarà l’alumnat que actualment es troba al col·legi Carles III”, ha indicat el regidor, que ha afegit que “es tracta de donar resposta a la demanda d’una de les zones de creixement de la ciutat”.

El col·legi ‘Els Arrels’ s’alçarà sobre una parcel·la de més de 8.500 metres quadrats al carrer Antonio Agulló Valero, al costat de l’hort de “Travalón”. El centre albergarà prop de 500 alumnes d’infantil i de primària i l’edifici es construirà tenint en compte la seua integració a l’entorn.

“Es tracta d’una construcció en diferents plantes distribuïdes en tres mòduls. Un farà de serveis generals amb rebedor, aules de primària i sales d’administració. Un segon mòdul estarà dedicat a les aules d’infantil, lavabos i magatzems i el tercer mòdul correspon al gimnàs del centre que, a més, comptarà amb pistes poliesportives”, ha explicat el portaveu.

Gratuïtat als Banys Àrabs

La Junta de Govern ha acordat hui declarar la gratuïtat en l’accés als Banys Àrabs amb l’objectiu que tant els il·licitans i les il·licitanes com els visitants puguen visitar-los després de les millores dutes a terme en aquests.

Díez ha recordat que “en els últims mesos els Banys Àrabs situats al convent de les Clarisses han estat tancats per millores en les aplicacions audiovisuals per a la interpretació dels banys, així com per treballs de manteniment per a modernitzar el que és un dels museus més importants de la ciutat. Les obres ja han finalitzat i s’ha reobert al públic aquest Nadal amb un important èxit de visitants i el que ara acordem és l’exempció del pagament del preu públic de manera temporal fins al 28 de febrer”.