L’Ajuntament destina quasi 200.000 euros a la millora de l’accessibilitat en instal·lacions municipals i a l’ascensor de l’Associació Parkinson Elx

L’Ajuntament destina quasi 200.000 euros a la millora de l’accessibilitat en instal·lacions municipals i a l’ascensor de l’Associació Parkinson Elx

El Govern local bonificarà al 95% l’impost d’obres i de construccions en estimar la petició de la Conselleria de Sanitat perquè puga efectuar obres d’accessibilitat, de jardineria i de climatització a la residència de majors d’Altabix


L’Ajuntament destina quasi 200.000 euros a la millora de l’accessibilitat en instal·lacions municipals i a l’ascensor de l’Associació Parkinson Elx. La Junta de Govern Local ha donat llum verda al concurs que permetrà a l’entitat comptar amb un nou ascensor a la seua seu, l’immoble de propietat municipal de l’hort de Montenegro. Aquesta decisió està emmarcada en els treballs de millora d’accessibilitat de diferents instal·lacions municipals, centres socials —Altabix-Universitat, El palmerar, Poeta Miguel Hernández, Sant Antoni i Victòria Kent—, així com locals on es presten serveis sociosanitaris, que ix a licitació per un valor de 187.295 euros amb un termini d’execució de sis mesos.

“L’Associació Parkinson Elx porta molts anys esperant el nou ascensor”, ha reconegut el portaveu municipal, Héctor Díez, que ha expressat la seua disculpa a l’entitat en nom de l’Equip de Govern per “el cúmul d’errors que s’han anat produint i que han fet que es dilate en excés la instal·lació d’aquest ascensor” fruit de la suspensió de l’anterior projecte. “Esperem que amb aquest nou contracte i amb les millores que s’han realitzat en el projecte amb la finalitat que puguem complir el compromís amb l’Associació i que això els permeta prestar els seus serveis en condicions d’accessibilitat i de dignitat”, ha recalcat.

Àrea de Gestió Tributària i Financera

D’altra banda, el Consistori bonificarà al 95% l’impost d’obres i de construccions en estimar la petició de la Conselleria de Sanitat i Polítiques Inclusives perquè aquesta puga efectuar les obres de millora d’accessibilitat, de jardineria i de climatització de la residència de majors d’Altabix. Díez, que ha manifestat que aquesta bonificació és un tràmit “habitual” en aquests casos, ha subratllat que la d’Altabix va ser una de les residències més afectades durant la pandèmia a Elx, ja que va haver d’afrontar una situació complexa i per la qual la Conselleria es va comprometre a realitzar una sèrie de millores.

El portaveu, que ha qualificat de bona notícia aquesta decisió de la Generalitat, ha recordat que, des que va esclatar la pandèmia, l’Ajuntament ha estat col·laborant estretament amb les instal·lacions geriàtriques des del punt de vista del servei de neteja i amb el manteniment puntual de la jardineria.

Àrea d’Urbanisme

A més d’aprovar una desena de llicències d’obres de particulars, l’Ajuntament ha interposat un recurs contenciós administratiu contra el valor fixat pel Jurat Provincial d’Expropiació d’Alacant d’un terreny que actualment ocupen vials a Torrellano i que desitja adquirir per 910.000 euros. La propietat exigeix 5 milions euros pel sòl, mentre que el Jurat estima el seu valor per 1,5 milions. Per això, l’Ajuntament ha mostrat la seua intenció de recórrer, atés que el preu del terreny fixat pels amos i per l’organisme no s’ajusta a la taxació dels tècnics municipals.

També s’ha emés un informe ambiental i estratègic del sector E-32 del PGOU, a l’oest de la ciutat. Situat a l’N-340, a l’entorn de l’E-29, fins ara estava destinat a finalitats industrials, però, a sol·licitud dels propietaris, en el futur podrà ostentar usos comercials, en una àrea entre Elx i Crevillent en la qual existeix “interés des del punt de vista comercial per al desenvolupament de mitjanes superfícies”.

Àrea de Modernització de l’Espai Públic

Així mateix, s’ha aprovat encarregar el manteniment de la jardineria de 345.000 metres quadrats de zones verdes del nucli urbà a l’empresa municipal Espais Verds d’Elx. Concretament, la mercantil és un Centre Especial d’Ocupació que s’encarregarà, per 814.000 euros durant un any, de la conservació de totes les àrees d’aquest tipus al nord de les avingudes de la Llibertat, Alcalde Vicente Quiles i Universitat.

Àrea de Contractació

Finalment, amb la finalitat de continuar millorant les eines amb les quals compten els funcionaris municipals a l’hora d’atendre els il·licitans i les il·licitanes, la Junta ha adjudicat el contracte de subministrament d’equips informàtics per a diferents dependències de l’Ajuntament en dos lots: el primer, de 23 equips, per valor de 30.000 euros; el segon, de 95, per 120.000. “En total, 150.000 euros en el capítol de l’administració electrònica i modernització de l’atenció a la ciutadania que aquest Govern ve implantant”, ha assenyalat Díez.