Les pel·lícules nominades als Goya protagonitzen la cartellera dels cinemes Odeon en la seua nova temporada

Les pel·lícules nominades als Goya protagonitzen la cartellera dels cinemes Odeon en la seua nova temporada

L’oferta d’aquestes sales municipals es completa amb films infantils, en valencià i projeccions especials com el documental de l’il·licità Pepe Andreu sobre La mort i la donzella, la premiada obra coreogràfica d’Asun Noales


La cultura a Elx inaugura el 2022 amb la programació dels Odeon. Per als mesos de gener, febrer i març, tal com ha explicat la regidora de l’àrea, Marga Antón, les pel·lícules nominades als Goya 2022 protagonitzaran la cartellera d’aquestes sales municipals.

Així doncs, els espectadors podran gaudir, entre altres, del film de Pedro Almodóvar Madres paralelas, que aspira a huit estatuetes i que s’exhibirà el pròxim dimecres; Maixabel, d’Icíar Bollaín, amb 14 nominacions; El buen patrón, de Fernando León d’Aranoa, amb 20; i Las leyes de la frontera, de Daniel Montsó, amb sis. També es podrà visualitzar el thriller El sustituto, ambientat a la província d’Alacant en la dècada dels huitanta.

Quant al cinema internacional, Antón ha subratllat que l’autora d’ El piano torna amb El poder del perro, amb set nominacions per als Globus d’Or i que “sona com una de les favorites en els Oscar d’enguany”, ha expressat. Igualment, es projectarà la comèdia finlandesa Damas de hierro, la francesa Entre rosas, el biopic Eiffel i la britànica El espia inglés. Entre les cintes estatunidenques per a aquesta temporada dels Odeon destaquen Cry Mascle, l’última sota la direcció de Clint Eastwood, i la pel·lícula sobre la vida d’Aretha Franklin Respect.

L’oferta es completarà amb cinema en valencià, juntament amb la UMH, infantil com La patrulla canina o Pinotxo de Mateo Garrone, protagonitzada per Roberto Benigni, i projeccions especials com a Días de radio, de Woody Allen, amb motiu del Dia Internacional de mitjà de comunicació, Nasrin en col·laboració amb Amnistia Internacional o del documental de l’il·licità Pepe Andreu sobre la premiada obra coreogràfica La mort i la donzella, d’Asun Noales. Aquesta última s’exhibirà el 10 de març a les 19.00 hores i se celebrarà un col·loqui. L’endemà, es podrà tornar a gaudir de l’espectacle de Noales al Gran Teatre.

programación cines Odeón
Marga Antón, edil de l’àrea, manifesta que pròximament es donaran a conéixer les programacions culturals de barris i de pedanies i d’altres instal·lacions com el Gran Teatre, L’Escorxador o l’Espai Hernandià

A partir d’aquesta setmana podrem veure una varietat de cinema de diferents nacionalitats i una rica programació per als xiquets, amb la qual cosa els convidem que gaudisquen d’aquestes pel·lícules”, ha conclòs Antón, que ha especificat que de dimecres a diumenge es desenvoluparà la programació presentada i que els caps de setmana es dedicaran al cinema infantil i els dijous, a la Sala B, a aquelles pel·lícules de cicles com ara el de Cinema Clàssic de la UNED.

La Regidoria continua amb la seua adaptació de les sales a col·lectius i, a través del sistema Autodesk Mobile, els títols Entre rosas y Los Olchis comptaran amb subtítols complementaris per a les persones invidents.

La responsable municipal, així mateix, ha manifestat que pròximament es donaran a conéixer les programacions culturals de barris, de pedanies i d’altres instal·lacions com el Gran Teatre, L’Escorxador o l’Espai Hernandià.