Una espectacular cavalcada dels Reis d’Orient retorna la il·lusió als xiquets i a les xiquetes d’Elx

Una espectacular cavalcada dels Reis d’Orient retorna la il·lusió als xiquets i a les xiquetes d’Elx

La regidora de Festes, Mariola Galiana, es mostra satisfeta amb el resultat i agraeix tant els participants com el públic el comportament exemplar que han tingut respectant les recomanacions sanitàries


Després d’un any molt complicat en què els xiquets han fet un gran esforç per adaptar-se a la nova situació, la cavalcada dels Reis Mags d’Orient ha retornat la il·lusió als xiquets i a les  xiquetes d’Elx que al capvespre del 5 de gener han pogut gaudir d’un dels actes més esperats del Nadal.

El dispositiu especial de seguretat format per prop de 400 persones organitzat per l’Ajuntament ha facilitat el compliment de les mesures sanitàries durant tot el recorregut de la cavalcada.

Més de mig miler de persones han fet possible una majestuosa cavalcada en la qual han tingut un paper protagonista els personatges de la saga de Star Wars com Yoda o el simpàtic R2D2, així com diversos personatges del món Marvel com Spiderman o Batman. També han fet acte de presència els benvolguts personatges de Disney com Pinotxo, Pep Consciències o Gepetto. I juntament amb ells, un espectacle circense amb pallassos, xanquers, malabaristes, titelles i màgiques fades. A més, el públic ha pogut gaudir de diversos balls i de la col·laboració especial de l’Associació de Patinadors d’Elx, que ha oferit un espectacle d’acrobàcies.

Posteriorment, ha començat l’esperada part bíblica de la cavalcada amb l’espectacular arribada de les carrosses dels Reis d’Orient acompanyats per les seues espectaculars ostentacions.

També enguany s’ha modificat el recorregut i la cavalcada ha partit de la plaça Pedro Zerolo i ha discorregut per tota l’avinguda de Novelda, pels carrers Jordi Joan i Vicente Blasco Ibáñez, per a recórrer el cor de la ciutat fins a arribar al Palau d’Altamira i finalitzar al carrer Mestre Albéniz.

L’objectiu d’aquest canvi, tal com ha explicat la regidora de Festes, Mariola Galiana, ha sigut allargar el recorregut, i així ampliar el numere de seients a més de 3.000 i discórrer per carrers més amplis perquè els més menuts puguen gaudir de la cavalcada amb majors garanties de seguretat.

Galiana s’ha mostrat satisfeta amb el resultat i ha agraït tant els participants com el públic el comportament exemplar que han tingut respectant en tot moment les recomanacions sanitàries.

“Vull felicitar a totes les persones que han fet possible aquesta meravellosa cavalcada. Ja que ha suposat un esforç extra per a tots, però, afortunadament, els xiquets i les xiquetes d’Elx amb gran il·lusió han pogut gaudir d’una cavalcada plena de fantasia i alegria en la nit més màgica de l’any”, ha indicat Galiana que ha afegit que “ara els toca Ses Majestats repartir els regals per totes les llars del nostre municipi”.

Recepció a l’Ajuntament i trobada amb els xiquets i les xiquetes

Durant el matí, Ses Majestats Gaspar, Melcior i Baltasar han sigut rebuts a l’Ajuntament d’Elx per la regidora de Festes i posteriorment han participat en una recepció duta a terme en el Palau d’Altamira, on els xiquets i les xiquetes han tingut l’oportunitat de saludar-los i entregar-los les seues cartes.