La Policia Local detecta incidències en un castell inflable instal·lat en un restaurant situat en una partida rural

La Policia Local detecta incidències en un castell inflable instal·lat en un restaurant situat en una partida rural

La Unitat d’Establiments i Activitats (UEAC) realitza durant els últims anys una campanya de revisió d’aquesta mena d’atraccions en establiments hostalers i d’oci


La Unitat d’Establiments i Activitats (UEAC), en una les seues inspeccions habituals de castells inflables, va detectar, dissabte passat, 29 de gener, a les 16.14 hores, incidències en un joc instal·lat en un restaurant situat en una partida rural.

En aquesta revisió, es va descobrir un inflable en funcionament sense monitor responsable dels menors, incomplint-se les mesures de seguretat fixades per la Llei d’Espectacles, així com les mesures d’aforament i edats d’ús.

Després d’una comprovació més minuciosa per part dels agents, es van trobar diverses incidències i infraccions relatives a les distàncies amb objectes al voltant de l’atracció i la seua fixació al sòl –només comptava amb dos ancoratges i no amb sis, com marca la normativa–, a més de presentar altres mancances en alguns dels apartats del manual de bones pràctiques de l’Associació Espanyola de Jocs Inflables (AEJH). Revisada la documentació aportada pels responsables de l’activitat, es va dictaminar que no s’entenia autoritzada  i els van obligar a cessar l’activitat immediatament.

En acord amb els encarregats del restaurant, es va inhabilitar l’inflable i han quedat emplaçats a esmenar les anomalies en un termini de set dies.

Campanya de revisió

La intervenció se suma a altres efectuades regularment i centra els esforços de control en els períodes de major demanda d’aquests jocs com a l’estiu, durant festejos o en període de comunions, amb un balanç positiu des del seu inici atés que, majoritàriament, la legislació sobre aquest tema es compleix al municipi.

La Unitat d’Establiments i Activitats (UEAC) de la Policia Local d’Elx realitza, durant els últims anys, una campanya de revisió de castells inflables en establiments hostalers i d’oci.