L’Ajuntament d’Elx dona suport a l’Associació Il·licitana de Fibromiàlgia en la seua reclamació de major atenció a les persones afectades per la malaltia

L’Ajuntament d’Elx dona suport a l’Associació Il·licitana de Fibromiàlgia en la seua reclamació de major atenció a les persones afectades per la malaltia

L’alcalde d’Elx, Carlos González, l’edil de Sanitat, Mariola Galiana, al costat de les representants de l’entitat, María Gonell i Aurora García, assisteixen a la lectura d’un manifest pel Dia Internacional de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica al Saló de Plens que reivindica una major sensibilització i visibilització de la malaltia


L’Ajuntament d’Elx ha donat suport al treball i al compromís de l’Associació Il·licitana de Fibromiàlgia durant la lectura d’un manifest al Saló de Plens pel Dia Internacional de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica que reivindica una major atenció, tractament i visibilització per a les persones afectades.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, l’edil de Sanitat, Mariola Galiana, i membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, a més de la presidenta de l’associació, María Gonell, i de la seua vicepresidenta, Aurora García, han assistit a la lectura.

La regidora de l’àrea ha posat en valor la importància de continuar commemorant el Dia Internacional de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica ja que afecta un 6% de la població, especialment les dones. “Aquest dia de celebració té com a objectiu informar, sensibilitzar, visibilitzar aquesta malaltia i fer costat a les persones afectades i a les seues famílies”, ha destacat l’edil.

Entre els objectius de l’associació es troba informar i assessorar les afectats i les seues famílies, l’assistència integral dels malalts, representar i defensar els seus interessos, difondre la necessitat d’un diagnòstic precoç i sensibilitzar l’opinió pública sobre aquesta malaltia.

Per part seua, García ha assenyalat que “exigim la tan preuada equitat com pilar fonamental del Sistema Públic Sanitari i Social per a tindre les mateixes possibilitats de qualitat tant en l’atenció i tractaments que ens facen falta com en les prestacions socials si les necessitem”.

Així mateix, Gonell ha comentat que la commemoració d’aquest dia “és una ocasió per a mostrar la satisfacció pel treball realitzat, pels assoliments conquistats, per les xarxes de solidaritat teixides entre malalts, familiars i associacions”.

Cada 12 de maig des de 1993 se celebra aquest dia. La malaltia va ser reconeguda per l’OMS en 1992 el que va significar un impuls de credibilitat molt important per a les persones afectades. Galiana ha agraït el treball “diari i incansable” de l’associació per a secundar i visibilitzar les persones afectades per aquesta malaltia i les seues famílies.