La Nit de l’Albà se celebrarà el dilluns 15 d’agost, després de la seua cancel·lació el dissabte per forts vents

La Nit de l’Albà se celebrarà el dilluns 15 d’agost, després de la seua cancel·lació el dissabte per forts vents

L’alcalde, Carlos González, informa que la tradicional cita pirotècnica podrà desenvolupar-se el dilluns donada l’estabilitat atmosfèrica, i que aquest diumenge segueix avant tota la programació festera prevista, com la mascletà de les 14.00 hores o l’obertura de les barraques


La Nit de l’Albà se celebrarà el dilluns 15 d’agost, després de la seua cancel·lació anit per l’alerta groga lligada a forts vents de fins a 55 quilòmetres per hora al terme municipal, decisió que es va prendre després d’un reunió entre l’Equip de Govern i responsables policials i de bombers d’Elx.

Després d’una altra trobada celebrada aquest diumenge al matí a l’Ajuntament, i després d’analitzar la situació climatològica, que en aquests moments ja no presenta riscos en ser estable, el regidor il·licità, Carlos González, ha informat al migdia, acompanyat pels edils, que la Festa d’Interés Turístic Nacional se celebrarà el dilluns tal com estava prevista per a la vetlada del dissabte 13, incloent-hi la logística associada a l’efemèride, l’operatiu de seguretat de tres-cents agents, la coordinació amb els hospitals, la Carretillà de l’Hort de Monjo o el llançament de 2.800 quilos de pólvora per part de l’Ajuntament, que inclou l’esperada Palmera de la Verge a les dotze de la nit.

González ha explicat que, encara que entre les onze i les dotze d’anit va haver-hi ratxes de vent d’entre 35 i 45 quilòmetres per hora, sobre les 00.30 es va recobrar la normalitat atmosfèrica i les hores posteriors es van desenvolupar sense incidències significatives i amb activitat normal tant a la barraca popular com al nucli urbà.

Per això, ha assenyalat que “les possibilitats organitzatives i circumstàncies climatològiques d’absoluta normalitat” permeten “replicar” el dia 15 el que estava previst per a la nit del 13 d’agost: “Excepcionalment, 2022 tindrà la Nit de l’Albà el 15 d’agost”, que donarà inici entre les 23.00 i 23.15, per la qual cosa es tornaran a reorganitzar tots els serveis vinculats a la cita pirotècnica. “Sabem de la importància de la Nit de l’Albà per a Elx i les enormes expectatives de la ciutadania després de dos anys sense poder celebrar-se”, d’ací, ha recalcat González, que l’Equip de Govern haja acordat “reprogramar-la” per a demà, en el “termini raonable” al qual es va referir el dissabte en la roda de premsa en la qual va informar de la cancel·lació de la festivitat.

La logística associada a aquesta Festa d’Interés Turístic Nacional com l’operatiu de seguretat, la coordinació amb els hospitals, la Carretillà o el llançament de 2.800 quilos de pólvora per part de l’Ajuntament, incloent-hi l’esperada Palmera de la Verge, s’efectuarà tal com es va planificar per a la nit del dissabte

A més, González, ha recalcat que, en la jornada d’aquest diumenge 14, segueix avant tota la programació festera prevista, com la mascletà de les 14.00 hores o l’obertura de les barraques, si bé el castell de focs artificials del dia 15 que es llança des del pont del Ferrocarril s’ajorna. “Convidem tots els il·licitans i les il·licitanes al fet que el dia 15 gaudim d’una Nit de l’Albà fora de la seua data habitual, però que tindrà la mateixa esplendor i la mateixa emotivitat”, ha conclòs l’alcalde.