Les diferents activitats organitzades per la Regidoria de Joventut protagonitzen una exposició informativa a Porta de la Morera

Les diferents activitats organitzades per la Regidoria de Joventut protagonitzen una exposició informativa a Porta de la Morera

La regidora Marga Antón, acompanyada de l’edil de Promoció Econòmica, Carles Molina, i de l’equip del departament que dirigeix, inaugura la mostra que s’exhibirà a l’espai públic durant tot el mes d’agost


La Regidoria de Joventut ha presentat als exteriors del Centre de Congressos Ciutat d’Elx, a Porta de la Morera, una mostra informativa amb les activitats que organitza per als joves il·licitans d’entre els 12 i 30 anys. La titular de l’àrea, Marga Antón, acompanyada de l’edil de Promoció Econòmica, Carles Molina —la Regidoria que col·labora en els Plans d’Ús de Joventut—, i de l’equip de l’àrea que dirigeix, ha inaugurat la mostra que s’exhibirà a l’espai públic durant tot el mes d’agost, a excepció dels dies 13, 14 i 15 per la Nit de l’Albà. Posteriorment, serà instal·lada en altres punts del nucli urbà i de les pedanies per a arribar a una major quantitat de joves.

L’exposició, presentada amb motiu del Dia Internacional de la Joventut, que se celebra el divendres 12 d’agost, la componen dos cubs que sumen un total de huit acolorits panells temàtics (Zona Friki, Econatura, Espai Violeta, Artprende, Formació-Ocupació, Inclusió, Temps Lliure i Oci…) en els quals la joventut del municipi podrà trobar d’una manera ràpida i efectiva dades d’interés, com les diferents activitats programades, forma de contacte, inscripció i cites prèvies, a través d’adreces webs, telèfons, correus electrònics i codis QR.

La iniciativa la componen dos cubs amb acolorits panells tematitzats en els quals els joves podran trobar d’una manera ràpida i efectiva dades d’interés sobre el catàleg de serveis oferit per l’àrea municipal

Tal com ha detallat Antón, les iniciatives reflectides en els cartells són aquelles que s’han celebrat en l’últim any des de l’aprovació del Pla Jove d’Elx 2021-2025, com el festival Elx Go!, els certàmens de Cantautors, Torrellano Talents o el de curtmetratges Cinema Jove, la mostra teatral per a alumnes d’institut Óscar Martín, les batalles de galls, els programes de Corresponsals Juvenils o la Ràdio Jove. “L’objectiu és que els joves sàpien quines possibilitats tenen a l’abast de la seua mà i que identifiquen els centres juvenils més pròxims al seu domicili”, ha afirmat la responsable municipal.

La Regidoria de Joventut té la seua seu al carrer Curtidors número 23, al mateix recinte on se situa el Centre de Cultura Contemporània l’Escorxador, per la qual cosa els joves que visiten les instal·lacions tenen disponible, al seu torn, l’oferta cultural d’aquest últim, ha apuntat la també edil de Cultura. A més de les oficines del departament, l’any passat es va inaugurar al recinte un nou centre juvenil i el municipi compta amb un total de nou.

La plantilla de la Regidoria de Joventut en l’Escorxador la componen una vintena de persones que atenen els joves d’Elx sobre temes com ara “emancipació, habitatge, treball o en el terreny afectivosexual”, ha dit Antón, que ha destacat el departament específic per a Europa, on s’informa d’oportunitats de beques i intercanvis pel continent. “Percebem que existeix un repunt en l’interés per anar-se’n a l’estranger”, ha subratllat Antón, que ha recordat que la Regidoria rep joves d’altres països i envia il·licitans a territoris com ara França, Alemanya o Itàlia.

“Animem la joventut il·licitana a descobrir aquests cubs, a identificar les seues motivacions i, sobretot, que ens facen arribar els seus suggeriments, perquè el Pla Jove és una estratègia viva que adaptem constantment a les seues necessitats; especialment quant a l’ocupabilitat amb l’organització de tallers i cursos com el de monitor de temps lliure, de socorrisme o de primers auxilis”, ha explicat Antón. “Per això necessitem d’eixe feedback que ens indique quines formacions se senten més motivats a cursar”, ha agregat i ha recalcat que, en les accions d’oci dutes a terme, igualment, es té en compte la veu dels joves.

“Això fa que la Regidoria de Joventut estiga completament al dia i que tot l’equip que la integra pose el seu afecte i obstinació per acompanyar-los durant l’adolescència, un període molt important en les seues vides”, ha conclòs l’edil, que ha reafirmat que en les dependències de la Regidoria “tenen la seua casa”.