El Ple acorda reforçar les mesures contra la violència de gènere i sol·licitar a la Sareb la cessió dels seus immobles al parc d’habitatge públic per a destinar-los a lloguer social

El Ple acorda reforçar les mesures contra la violència de gènere i sol·licitar a la Sareb la cessió dels seus immobles al parc d’habitatge públic per a destinar-los a lloguer social

La sessió plenària també aprova una moció dirigida a impulsar un pla per a promoure el consum energètic, una altra relativa a l’eliminació del llistat acreditatiu d’elements susceptibles de ser retirats per contindre símbols o vestigis del franquisme i una per unanimitat per a condicionar el polígon de Carrús i el seu entorn


El Ple de novembre ha aprovat la moció presentada pel grup socialista relativa a la defensa dels drets de les dones mitjançant la posada en valor de les mesures contingudes en el Pacte d’Estat.

L’acord, ha tirat endavant amb l’esmena de Compromís i, entre altres actuacions, proposa ratificar el compromís ferm de l’Ajuntament d’Elx contra la violència de gènere, i combatre qualsevol discurs negacionista i posicionament polític que negue de la violència de gènere o que rebutge les polítiques públiques enfocades a la seua total erradicació. També s’insta a totes les administracions públiques competents a desenvolupar i donar compliment a les mesures que formen el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, així com a col·laborar amb les associacions de la societat civil que lluiten contra la violència masclista i que treballen per la igualtat d’homes i dones. La moció ha tingut el suport de tots els grups excepte de VOX, que s’ha abstingut.

Pleno Presupuestos 2023 Elche

D’altra banda, el grup Compromís ha tirat endavant la seua moció, amb esmena del PSOE, en la qual se sol·licita a la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) que tots els immobles situats a Elx s’incorporen al parc públic d’habitatge social per al seu lloguer social i que es convertisca en un instrument per a garantir el dret a l’habitatge. La proposta es traslladarà al Govern de l’Estat, a la Generalitat Valenciana, a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i a la Federació Valenciana De Municipis i Províncies (FVMP) i als partits polítics valencians. La moció ha tirat endavant amb els vots favorables de PSOE i de Compromís.

D’altra banda, la iniciativa del Regidor No Adscrit dirigida a impulsar un pla per a promoure el consum energètic i l’ús d’energies renovables ha obtingut el suport de tots els grups polítics, excepte de PP i de Cs, que s’han abstingut.

Una altra de les mocions aprovades ha sigut la del PP amb els vots a favor del PSOE, Ciutadans, Vox i Regidor No Adscrit i els vots en contra de Compromís, relativa a l’eliminació del llistat acreditatiu d’elements susceptibles de ser retirats per contindre símbols o vestigis del franquisme.

També s’ha aprovat per unanimitat una moció de VOX que demana condicionar el polígon de Carrús i el seu entorn.

Finalment, el Ple ha rebutjat la reprovació i el cessament de la regidora de Festes que sol·licitaven els grups del PP, Vox i Cs per la seua gestió en les Festes Patronals. PSOE, Compromís i el Regidor No Adscrit han votat en contra.