La Regidoria de Joventut organitza un mural col·laboratiu per a promoure els valors i els principis de la mobilitat europea entre els joves il·licitans

La Regidoria de Joventut organitza un mural col·laboratiu per a promoure els valors i els principis de la mobilitat europea entre els joves il·licitans

L’edil de l’àrea, Marga Antón, presenta la iniciativa que es desenvoluparà el divendres 16 de desembre a partir de les 18.30 hores A l’espai públic on se situa en Centre de Congressos Ciutat d’Elx


La Regidoria de Joventut organitzarà un mural col·laboratiu amb la finalitat de promoure els valors i ELS principis de la mobilitat a l’àmbit europeu entre els joves il·licitans. L’edil de l’àrea, Marga Antón, ha donat a conéixer la iniciativa, el nom de la qual és ‘Time to Move’ i que es desenvoluparà en l’espai públic on se situa el Centre de Congressos Ciutat d’Elx el divendres 16 de desembre a partir de les 18.30 hores.

La producció artística del mural serà a càrrec de l’artista Loly Mise. I, d’altra banda, voluntàries europees s’encarregaran d’involucrar els joves en aquesta performance perquè puguen aportar la seua idea d’Europa a través dels colors i la pintura. Els artistes interessats a participar hauran de tindre de 12 a 30 anys, registrar-se fins al 30 de novembre en l’àrea de Joventut de la web municipal i entregar una pintura o obra d’art de temàtica europea (diversitat, inclusió, mobilitat, unitat…) a les dependències de la Regidoria de Joventut fins al 12 de desembre.

mural colaborativo juventud elche

Els treballs no podran haver guanyat cap premi. I encara que el suport i la tècnica seran de lliure elecció per part de l’autor, no hauran de superar les mesures 120×120. El dia de l’esdeveniment hi haurà discjòquei amb música en directe mentre es realitza el mural. A més, els participants podran exposar les seues obres durant la performance i tots els participants podran votar la seua. “També instal·larem un punt d’informació d’Eurodesk i el marxandatge de la campanya per a informar els joves i promoure iniciatives de mobilitat”, ha agregat la regidora.

Els joves artistes interessats a participar en la performance hauran de registrar-se en la web municipal de Joventut fins al 30 de novembre i presentar les seues obres A les dependències de la Regidoria fins al 12 de desembre

“El resultat final del mural i les obres més votades s’exhibiran a les oficines de la Regidoria de Joventut com a exposició permanent i commemorativa de la mobilitat europea. A més, es realitzarà posteriorment, i per a continuar involucrant els joves en la Regidoria, un taller en el qual es realitzaran obres artístiques a partir del mural realitzat: es faran trossos d’aquest i es realitzarà una obra per cada tros del mural”, ha manifestat Antón.

Aquest projecte forma part dels actes presencials i en línia celebrats per Europa, empresos per experts d’Eurodesk en aquest any Europeu de la Joventut. A Elx s’ha triat la pintura per a transmetre els beneficis per a la joventut de la mobilitat pel continent. Així mateix, tal com ha recordat Antón, ‘Time to Move’ serveix per a promocionar el voluntariat europeu entre els joves del municipi i s’emmarca dins del Pla de Joventut d’Elx, en l’eix estratègic de participació i empoderament de la joventut il·licitana.