L’alcalde planteja a la ministra Diana Morant alliberar de peatge la segona circumval·lació d’Alacant i continuar avançant en projectes de regeneració urbana com el de Sant Antoni.

L’alcalde planteja a la ministra Diana Morant alliberar de peatge la segona circumval·lació d’Alacant i continuar avançant en projectes de regeneració urbana com el de Sant Antoni.

Carlos González destaca la inversió de l’Executiu al municipi durant la present legislatura, que supera els 36 milions d’euros, i afirma que el pròxim objectiu al costat del Govern és construir 400 nous habitatges al barri


L’alcalde, Carlos González, ha plantejat divendres a la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, en una reunió de treball a l’Ajuntament prèvia a la visita oficial a la seu de PLD Space a Elx Parc Empresarial, alliberar de peatge la segona circumval·lació d’Alacant i continuar avançant en projectes de regeneració urbana a la ciutat. Acompanyat per la consellera d’Innovació, Josefina Bueno; per la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador; pel rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE), Juan José Ruíz; pel president executiu de PLD Space, Ezequiel Sánchez; per membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, entre altres autoritats, ha definit la trobada com a “molt útil i fructífera”, on han parlat sobre projectes de futur de l’Executiu de Pedro Sánchez per a Elx.

“He sol·licitat a la ministra que, en relació amb una qüestió de gran transcendència per a la nostra ciutat, per a la província, és que continuem treballant per a desbloquejar la segona circumval·lació de la província d’Alacant perquè deixe de ser de peatge, siga una carretera lliure i que el trànsit actual de l’A-70 i d’aquesta segona circumval·lació es repartisquen i supose una major fluïdesa per a les comunicacions de la nostra província i una major competitivitat per al nostre territori”, ha explicat el regidor il·licità.

També li ha demanat “una cosa en la qual ja treballem amb el Govern d’Espanya: volem continuar avançant en l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de Sant Antoni. I una vegada que hem fet un pas fonamental en la regeneració de Porfiri Pasqual, d’aquestos tres-cents habitatges dels quals parlàvem ahir, el pròxim objectiu és poder construir quatre-cents nous habitatges a Sant Antoni per a continuar amb la regeneració urbana del barri”.

González, a més del ferrocarril d’alta velocitat, “un projecte singular i d’importància que vertebra Espanya i que situa Elx i la Comunitat Valenciana a dos hores de Madrid”, ha recapitulat algunes de les inversions del Govern central en la present legislatura, que ascendeixen a un total de 36.715.211 milions d’euros, com ara la regeneració dunar i la construcció de passarel·les a les platges il·licitanes, la millora de les infraestructures viàries com ara la posada en marxa de l’autovia d’accés a l’aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández o els treballs que té previst el Ministeri de Foment a l’interior d’“una infraestructura provincial i de comunitat que està a Elx”, entre altres projectes i iniciatives.

Abans de desplaçar-se a les instal·lacions de PLD Space al Parc Empresarial, Morant ha firmat al llibre d’honor de l’Ajuntament il·licità, on ha deixat escrit que és “plaer de tornar a la localitat com a ministra i comprovar com es projecta cap al futur a través de la ciència i la innovació per a crear prosperitat”. “Podeu comptar amb mi i amb el Govern d’Espanya per a continuar pensant en gran i enlaire, amb la transformació de l’economia i la forma de vida de la ciutat en sectors de futur com l’aeroespacial, on Elx està en el mapa mundial”, ha afegit.

Es dona la circumstància que la capital del Baix Vinalopó, juntament amb Sevilla, segons la ministra de Defensa, Margarita Robles, va articular la millor candidatura per a albergar la seu de la futura Agència Espacial Espanyola (AEE), organisme estatal que es preveu que entre en funcionament en el primer trimestre de 2023. Finalment, a principis de desembre, de 21 ciutats aspirants, la capital sevillana va ser la triada per a centralitzar l’activitat de l’AEE, encara que, com va avançar Morant dijous a Alacant, aquesta treballarà en xarxa amb Elx i coordinarà els fons del PERTE Aeroespacial cap a diferents regions, dotat amb 4.500 milions d’euros fins a l’any 2025.

El regidor il·licità i la titular de Ciència i Innovació mantenen una reunió de treball a l’Ajuntament i realitzen una visita a la seu de PLD Space a Elx Parc Empresarial, on van conéixer més sobre el procés de disseny dels coets Miura

Ja a la seu central de PLD Space, al carrer Nicolás Copèrnic número set de l’enclavament empresarial, la comitiva ha atés les explicacions del director executiu i cofundador de la companyia, Raúl Torres, on han conegut més sobre com treballa l’equip d’enginyers que dissenya els coets Miura 1 i 5, que posicionaran Espanya entre el reduït nombre de nacions amb capacitat per a enviar a l’espai amb èxit satèl·lits de xicoteta grandària.

En aquest sentit, la ministra de Ciència i Innovació ha anunciat un concurs públic dins del PERTE Aeroespacial pressupostat en 45 milions d’euros i amb un caràcter “estratègic, que anirà dirigit a capacitar a les empreses especialitzades per a llançar satèl·lits a l’espai”. Així mateix, ha comunicat que el pròxim dimarts el Consell de Ministre aprovarà “un ambiciós pla de transferència de coneixement” amb l’objectiu d’afavorir el trasllat dels avanços científics des dels entorns acadèmics, centres d’investigació i universitats a les empreses espanyoles i ha assenyalat PLD Space com “un gran exemple de com la transferència de coneixement crea i genera indústria”, atés que va nàixer al Parc Científic de la UMHE.

“Agraïm a la ministra la seua presència a Elx, màximament després del que hem viscut l’últim mes amb la candidatura a l’Agència Espacial Espanyola”, ha manifestat González, que ha subratllat que el procés de concurrència competitiva ha permés mostrar a la resta d’Espanya la capacitat de la ciutat per a albergar l’AEE i fer visible el teixit empresarial local.

“Estic convençut que empreses com PLD Space no sols converteixen Espanya en un país amb capacitat de llançament de satèl·lits, sinó que situa Elx al mapa”, ha agregat, i ha subratllat que “ens sentim profundament orgullosos” de comptar a la ciutat amb la mercantil fundada per Ezequiel Sánchez i Raúl Torres “per allò que representa per a aquest país”. Per això, ha mostrat gratitud una vegada més a Morant “per acompanyar i donar suport a les empreses il·licitanes”, que, des d’Elx Parc Empresarial, “estan revolucionant el sector aeroespacial europeu i mundial”.