L’Ajuntament destina més de 100.000 euros en ajudes a entitats sense ànim de lucre que treballen per la igualtat i en defensa dels col·lectius vulnerables

L’Ajuntament destina més de 100.000 euros en ajudes a entitats sense ànim de lucre que treballen per la igualtat i en defensa dels col·lectius vulnerables

El regidor d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, informa que 60.000 euros en total es disposaran perquè les associacions realitzen diferents accions, 25.000 per a organitzacions en defensa de les dones i 20.000 per a despeses de seus


La Regidoria d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives ha convocat subvencions per un total de 105.000 euros dirigides a entitats d’interés social i sense ànim de lucre per al present exercici 2023. Tal com ha explicat el regidor de l’àrea, Mariano Valera, De l’esmentada quantitat, 60.000 euros en total aniran dirigits a associacions, entitats d’interés social i sense ànim de lucre per a la realització de projectes o activitats en benefici de col·lectius especialment vulnerables o en risc d’exclusió social.

D’altra banda, la Regidoria destinarà un total de 25.000 euros a organitzacions de dones o que continguen en els seus estatuts la defensa dels drets de la dona i la igualtat d’oportunitats i que estiguen assentades a Elx, “amb activitats que tinguen com a finalitat la promoció i integració laboral de la dona, l’enfortiment i la consolidació del moviment associatiu femení i la igualtat d’oportunitats”, ha assenyalat Valera.

A més, el regidor ha informat sobre una tercera línia d’ajudes de 20.000 euros en total per a atendre les despeses generals de manteniment i funcionament de les seus de les associacions i entitats d’interés social i sense ànim de lucre; instal·lacions on aquestes “efectuen accions, programes i serveis en benefici de col·lectius especialment vulnerables o en risc d’exclusió social”, ha indicat Valera.

El termini de presentació de sol·licituds a aquestes ajudes en concurrència competitiva ja està obert, i haurà de realitzar-se de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament d’Elx. Per a les subvencions de programes d’intervenció amb col·lectius vulnerables i d’igualtat, el termini de presentació de projectes serà fins al dimecres 19 d’abril; mentre que per a les de manteniment de seus, el divendres 21 d’abril.

“Animem totes les associacions a optar a aquestes ajudes que, com a Ajuntament i com a Equip de Govern, considerem necessàries en la nostra política de suport a les entitats del tercer sector que desenvolupen grans projectes amb diferents col·lectius de la nostra ciutat”, ha manifestat Valera.