L’Ajuntament sol·licita al Labora dos plans per més de 1,6 milions d’euros per a fomentar l’ocupació a Elx

L’Ajuntament sol·licita al Labora dos plans per més de 1,6 milions d’euros per a fomentar l’ocupació a Elx

El portaveu municipal, Héctor Díez, informa que el Programa Explus 2023, dotat amb més de 1,4 milions d’euros servirà per a contractar 63 persones d’almenys 30 anys durant 12 mesos amb la finalitzar de realitzar les professions d’infermers, administratius, mecànics, manyans, lampistes, obrers, electricistes, jardiners i palmerers


L’Ajuntament d’Elx ha aprovat sol·licitar al Labora dos plans d’ocupació que ascendeixen a 1.651.000 euros en total. En concret, tal com ha explicat el portaveu municipal, Héctor Díez, després de la reunió de la Junta de Govern Local, “s’ha sol·licitat el programa Explus 2023, dotat d’1.459.000 euros, del qual l’Ajuntament només haurà de desemborsar 312.500, i que servirà per a contractar durant 12 mesos 63 aturats inscrits en el Labora d’almenys 30 anys, amb la finalitat d’exercir les professions d’infermers, administratius, mecànics, manyans, lampistes, obrers, electricistes, jardiners i palmerers”, ha precisat.

Igualment, s’ha demanat un taller d’ocupació amb l’objectiu de posar en marxa polítiques actives d’ocupació per 192.500 euros, dels quals el Consistori aportarà 75.000, per a fomentar els acords territorials en la matèria amb els agents socials i a posar en marxa una plataforma digital que centralitze ofertes de treball i eines per a la cerca d’ocupació.

La Junta de Govern aprova una nova convocatòria de les ajudes Elx Emprén per 200.000 euros en total, per les quals aquells que hagen iniciat una empresa o línies de negoci entre l’1 de gener de 2022 i el 31 de juliol de 2023 podran optar a subvencions de 2.000 i 3.000 euros

Així mateix, s’ha donat llum verda a una nova convocatòria de les ajudes “Elx Emprén” per a fer costat a aquells que hagen iniciat una empresa o línies de negoci a la localitat entre l’entre l’1 de gener de 2022 i el 31 de juliol de 2023. Els interessats podran optar a ajudes de 2.000 i 3.000 euros, d’una partida total de 200.000 euros i poden sol·licitar-la des de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) en breu fins al 31 de desembre del present any.

Modernització del carrer Racó Troneta

El Consistori ha confirmat la modificació del projecte de conversió en zona de vianants de la replaceta de les Barques, que contemplava intervindre al carrer Barques. Tal com ha recordat el regidor, les obres de la replaceta es van adjudicar a Involucra per 206.165 euros amb una duració de tres mesos. Ara en execució, els tècnics han percebut que, fruit dels treballs de plataforma única als carrers Sant Isidre, Baixada al Pont, Oriola, ja es va fer el mateix al carrer Barques, per la qual cosa es canvia aquesta via per Racó Troneta, que necessita millores, ja que presenta filtracions d’aigua o una deficient accessibilitat en comptar amb escalons i així donar un acabat homogeni al de la replaceta de les Barques quan finalitze. Díez ha indicat que les modificacions se circumscriuen a l’àmbit tècnic i no econòmic, per la qual cosa el pressupost continuarà sent el mateix.

Nomenament d’instal·lacions esportives

En un altre ordre de coses, la Junta Local ha donat el vistiplau a retre homenatge a esportistes il·licitans i atorgarà els seus noms a diferents instal·lacions. A la Ciutat Esportiva, els camps de futbol artificial número tres, sis i nou estaran dedicats a Vicente Calsita, José Antonio Morante “Lico” i Serafín Sevilla, respectivament, mentre que la pista annexa a Fina Centenero, els frontons a Rogelio Toril i el rocòdrom a Juan Montesinos.

En el poliesportiu El Toscar, la pista dos del pavelló cobert es denominarà Carlos Guerrero Sirvent, la pista exterior María José Rodríguez i la piscina Javier Sánchez Bri. Al de Carrús, el camp de futbol i la piscina adoptaran els noms de Marcial Pina i Marta Expósito. I al Pla, les pistes esportives Vanesa Amorós, la de bàsquet Montse Viudes i la piscina Luis Paredes. “D’aquesta manera, el Govern municipal pretén reconéixer i homenatjar aquells que han sigut esportistes rellevants i que ja són història de l’esport il·licità”, ha assenyalat Díez.

I, entre els nombrosos convenis de col·laboració que l’Equip de Govern ha acordat subscriure en diferents àrees, i dels quals s’informarà en les pròximes setmanes, destaca el que se firmarà amb l’Associació d’Informadors d’Elx (AIE), pel la qual cosa, l’Ajuntament es compromet a dotar amb 2.000 euros l’entitat per a la realització de tallers d’alfabetització mediàtica en quatre centres de secundària del municipi.