El servei de suport al col·lectiu LGTBI Orienta-Elx obri l’1 de maig la seua seu a Elx

El servei de suport al col·lectiu LGTBI Orienta-Elx obri l’1 de maig la seua seu a Elx

El desenvolupament del programa creat per la Generalitat Valenciana es realitzarà al Centre Social Altabix-Universitat per a donar resposta presencial a l’alta demanda de la ciutat que com afirma Mariano Valera, regidor d’Igualtat, suposa l’11% de les més de 2.000 intervencions que va haver-hi a la província en 2022


El pròxim 1 de maig comença el servei presencial de suport al col·lectiu LGTBI Orienta-Elx que es prestarà al Centre Social Altabix-Universitat on està situat el servei d’Igualtat i Elx-LGTBI de la Regidoria de Drets Socials.

Per a poder sol·licitar cita, qualsevol ciutadà pertanyent al col·lectiu LGTBI així com familiars i afins podrà telefonar al telèfon gratuït 900 101 015 de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores i els dimarts, dimecres i dijous de 16.00 a 19.00 hores.

Orienta-Elx naix d’Orienta, l’Oficina Integral LGTBI de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives creada a l’empara de la Llei Valenciana d’Igualtat de les persones LGTBI.

El servei té seu a les tres capitals de província de la Comunitat Valenciana i té l’objectiu d’atendre la realitat i les necessitats d’aquest col·lectiu, orientar-lo en la defensa dels seus drets i treballar en la lluita contra la discriminació que puguen patir en els diferents àmbits de la societat.

Mariano Valera, regidor d’Igualtat, afirma que “la implantació específica d’aquest servei a la ciutat l’ha sol·licitat l’Ajuntament d’Elx a la Conselleria per a donar resposta a les necessitats de la població il·licitana, que en 2022 van representar l’11% de les més de 2.900 intervencions realitzades a la província d’Alacant. Els il·licitans i les il·licitanes estaran ateses per dos dels deu professionals que actualment presten el servei a la seu provincial d’Alacant”.

L’oficina d’Orienta-Elx és un servei públic concertat amb entitats especialitzades que ofereix de manera gratuïta i a través d’una atenció integral i global prestacions com ara informació, acolliment, atenció social, assessorament psicològic, legal i jurídic; atenció a la infància i a l’adolescència, orientació laboral i educativa, assessorament a migrants i refugiats polítics, atenció i ajuda a víctimes de violència de gènere, de discriminació i delictes d’odi i Grups d’Ajuda Mútua (GAM).

Servei Orienta

Orienta és un servei compost per un equip multidisciplinari amb professionals de l’àmbit social, psicològic i legal que presten una atenció telefònica i presencial integral d’assessorament i suport a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, així com a les seues famílies i persones afins.