L’Ajuntament amplia fins al 19 de maig el termini per a sol·licitar les ajudes de suport als agricultors del Camp d’Elx

L’Ajuntament amplia fins al 19 de maig el termini per a sol·licitar les ajudes de suport als agricultors del Camp d’Elx

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, anuncia que el dimarts 2 de maig la regidora de Gestió Tributària i Financera firmarà el primer decret per a pagar 92 sol·licituds resoltes favorablement


El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, ha anunciat que la Junta de Govern ha acordat ampliar el termini per a presentar-se a la convocatòria d’ajudes de suport als agricultors del Camp d’Elx. Una línia de caràcter extraordinari dirigida als agricultors il·licitans, a les explotacions agràries del Camp d’Elx, per a ajudar a fer front a l’increment dels preus a conseqüència de la guerra.

Una iniciativa que s’adopta a petició de l’Asaja i amb la qual el termini per a presentar sol·licituds, que finalitzava el 5 de maig, s’amplia fins al 19 de maig.

Díez ha recordat que es tracta d‘ajudes de fins a 500 euros per a tots aquells agricultors que justifiquen l’adquisició de productes dirigits a les seus activitats, com és el cas d’abonaments, insecticides, llavors, pagament d’aigua i combustible, costos energètics o compra de maquinària.

Es tracta d’ajudes de fins a 500 euros per a fer front a la pujada de preus derivada de la Guerra d’Ucraïna

“L’objectiu és fer costat als agricultors en un moment complicat per la pujada de preus i per la falta d’aigua”, ha apuntat Díez.

El portaveu de l’Equip de Govern ha anunciat que, de la mateixa manera que es va fer amb altres plans anteriors, “amb independència que no haja finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l’Ajuntament resoldrà les peticions d’ajudes per a pagar com més prompte millor als agricultors”. En aquest sentit, ha anunciat que el dimarts 2 de maig, la regidora de Gestió Tributària i Financera firmarà el primer decret de pagament a un total de 92 sol·licituds resoltes favorablement, amb un valor de 46.000 euros. Per tant, resoldrem mitjançant paquets de decret totes les ajudes abans que finalitze el termini i, quan finalitze, les ajudes pendents”.