L’agermanament entre Elx i Jaca es revitalitza amb l’assistència d’una delegació il·licitana a la festivitat del Primer Divendres de Maig

L’agermanament entre Elx i Jaca es revitalitza amb l’assistència d’una delegació il·licitana a la festivitat del Primer Divendres de Maig

Elx i Jaca cada dia més unides. La regidora de Participació Ciutadana, Puri Vives, al costat d’una delegació il·licitana de l’Associació Festera de Moros i Cristians d’Elx, de la qual és membre la responsable municipal, van ser convidats la setmana passada per l’Ajuntament de la localitat d’Osca amb motiu de la festivitat més assenyalada del calendari jacetà, la del Primer Divendres de maig, en la qual amb clavells i pólvora es commemora la victòria de les hosts del comte Aznar Galíndez.

A les dependències del consistori de Jaca, i davant d’una escultura de la Dama d’Elx, Vives va entregar a la primera tinenta d’alcalde, Olvido Moratinos, que va estar acompanyada pel delegat de Relacions Institucionals entre Jaca i les Ciutats Germanades, Santiago Tomás García, d’una màscara de la Verge de l’Assumpció. Per part seua, Moratinos va correspondre el gest amb un xicotet poal de metacrilat i un gravat realitzat per Enrique Pérez Tudela pel 500 aniversari de la donació a Jaca del port d’Astún per part de Ferran II “el Catòlic”. Uns presents que el regidor va entregar, en dies posteriors, a l’alcalde d’Elx, Carlos González.

 

A més, Vives va vestir el Palau de Congressos de Jaca, on roman una mostra temporal que repassa els tres segles d’història dels Moros i Cristians d’Elx amb vestits i elements propis de la celebració.

Elx i Jaca són dos poblacions germanes des de 1982. La seua relació es va estrényer en 2012, amb l’agermanament de l’Associació Festera de Moros i Cristians d’Elx i la Germandat del Primer Divendres de Maig.