L’Ajuntament i Veïns Alerta uneixen forces per a sumar membres a la plataforma cívica que col·labora en el manteniment de la seguretat del Camp d’Elx

L’Ajuntament i Veïns Alerta uneixen forces per a sumar membres a la plataforma cívica que col·labora en el manteniment de la seguretat del Camp d’Elx

Durant els pròxims dies es col·locaran cartells amb un codi QR en espais públics, establiments, magatzems agrícoles, instal·lacions municipals i altres llocs estratègics de les diferents partides i nuclis del medi rural il·licità


Els amics d’allò alié ho tenen cada dia més difícil al Camp d’Elx. L’Ajuntament i Veïns Alerta uneixen forces per a sumar membres a la plataforma cívica integrada ja per més de 20.000 persones entre residents i col·lectius del medi rural il·licità que mantenen els ulls ben oberts i col·laboren activament amb la Policia Local per a previndre robatoris i altres accions delictives i incíviques.

L’últim episodi d’aquest suport mutu és una campanya d’adhesió per a la qual s’han imprés 10.000 cartells sufragats per la Regidoria de Pedanies que al llarg dels pròxims dies es col·locaran en espais públics, establiments, magatzems agrícoles, instal·lacions municipals i altres llocs estratègics de les diferents partides i nuclis del camp. Els cartells inclouen un codi QR amb la finalitat que els interessats a pertànyer a Veïs Alerta puguen escanejar-lo amb els seus terminals mòbils i saber més sobre la plataforma fundada en 2021 i com formar part d’aquesta.

Els regidors de Pedanies i de Seguretat Ciutadana, Vicente Alberola i Ramón Abad, al costat del cap de la Policia Local, César Zaragoza, van tindre una trobada de treball a la prefectura amb el coordinador de l’entitat, Vicente Bordonado

Els regidors de Pedanies i de Seguretat Ciutadana, Vicente Alberola i Ramón Abad, respectivament, acompanyats pel cap de la Policia Local, César Zaragoza, van tindre una trobada amb el coordinador de Veïns Alerta, Vicente Bordonado, el dijous 4 de maig a la prefectura del cos de seguretat, al carrer Mesalina. El televisiu meteoròleg va traslladar a les autoritats els últims avanços de l’entitat que encapçala, com la nova versió del cartell específic per a col·locar en propietats privades (cases, finques, terrenys, naus…) amb finalitats dissuasives, en el disseny del qual ha participat la Policia Local.

De fet, la idea d’ambdós cartells va sorgir en les trobades que habitualment mantenen Abad, Alberola i Zaragoza amb veïns de les pedanies, així com amb col·lectius de regants, agricultors i ramaders, per a escoltar i recaptar informació amb la finalitat d’incrementar l’eficàcia policial. En aquest sentit, destaquen iniciatives del Consistori com ara la posada en marxa de la Unitat Rural de Seguretat a l’octubre de 2021 o els dispositius especials de vigilància durant campanyes agrícoles com la de la Granada Mollar, en les quals s’han introduït drons amb càmeres tèrmiques, entre altres eines.