Un total de 172.517 il·licitans i il·licitanes podran votar en les eleccions municipals del 28 de maig, 9.318 més que en 2019

Un total de 172.517 il·licitans i il·licitanes podran votar en les eleccions municipals del 28 de maig, 9.318 més que en 2019

Les persones que participen per primera vegada enguany són les que han complit 18 anys des de l’última convocatòria que va tindre lloc fa quatre anys


 

Un total de 172.515 il·licitans i il·licitanes tindran l’oportunitat de votar en les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig, 9.318 persones més que en 2019, després d’haver complit 18 anys després de l’última convocatòria fa quatre anys. Així es desprén del document elaborat per l’Oficina Estadística de l’Ajuntament d’Elx a partir del fitxer d’inscrits en el cens electoral facilitat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

La xifra suposa un augment considerable respecte a les eleccions de 2019 ja que, en aquella ocasió van ser 169.012 les persones que van votar per primera vegada respecte a les eleccions de 2015.

El regidor Ramón Abad informa que hi haurà un dispositiu de seguretat amb motiu de les eleccions que comptarà amb més de 200 agents de la Policia Local, Nacional i Autonòmica

Un total de 2.655 persones, entre aqiestes 295 presidents, 590 suplents de president, 590 titulars de vocal i 1.180 suplents de vocal, estaran al capdavant de les meses electorals. Hi haurà un total de 295 meses electorals i 63 seus.

D’altra banda, cal destacar que el 28 de maig l’Ajuntament posarà a la disposició dels ciutadans un servei d’ambulància per a facilitar el desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda als col·legis electorals. Aquests serveis es coordinaran per mitjà del telèfon del Departament d’Estadística 966 658 006. També s’habilitarà el telèfon d’informació electoral 966 658 006 que estarà actiu al llarg del mes de maig en el seu horari habitual de matí.

El diumenge romandran operatius en horari de 9.00 a 20.00 hores, els telèfons 010 i el 966 658 020 i seran ateses totes aquelles consultes relacionades amb la ubicació de centres electorals, el servei d’ambulància, entre altres.

Per part seua, a les dependències de l’OMAC a la plaça de Baix s’atendran aquelles qüestions que requerisquen una altra mena d’informació electoral. A més, es posarà a la disposició dels ciutadans 32 oficines d’informació en diferents punts del municipi, denominats Infoeleccions.

Dispositiu de seguretat

D’altra banda, aquestes eleccions comptaran amb un dispositiu per a garantir la seguretat ciutadana i l’exercici dels drets i llibertats durant el dia de votació. El regidor de l’àrea, Ramón Abad, ha informat que la Policia Local desplegarà 135 agents a les 32 seus electorals. La resta de centres seran vigilats per Policia Nacional i l’Autonòmica. Per això, el nombre d’agents suma més de 200. El servei especial de vigilància en col·legis es farà durant la nit del dissabte i la matinada del diumenge fins al tancament. A més, des de la Policia Local assenyalen que estan preparats per a afrontar qualsevol contingència.