L’Ajuntament dona suport a les empreses il·licitanes a la Fira de Milà

L’Ajuntament dona suport a les empreses il·licitanes a la Fira de Milà

L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, incideix en la importància de la formació de la mà d’obra del sector


L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz i el regidor de Promoció Econòmica, Samuel Ruiz, i la Consellera d’Innovació, Nuria Montes, a més de la responsable d’AVECAL, Marián Cano han visitat els estands de les 38 empreses il·licitanes expositores a la fira internacional de calçat de Milà, MICAM.

Aquesta fira suposa un vertader termòmetre de la situació del mercat internacional del calçat i de les marques il·licitanes de cara a la pròxima temporada primavera-estiu 2024.

L’alcalde subratlla que “és una meravella apreciar el treball de les noves col·leccions i la gran qualitat que aporten les nostres empreses, que són una garantia d’èxit i de competitivitat a tot el món. El calçat és a més d’una indústria de primer ordre per al municipi, una pota més en la promoció d’Elx a tot el món”.

Ruz ha incidit “en la fortalesa i bona salut de les marques de calçat d’Elx. Des de l’Ajuntament som conscients de la gran importància de la nostra indústria de calçat i components. El sector compta amb el suport aquest govern Municipal ja que treballarem amb ells de manera coordinada per a atendre totes les necessitats; començant per l’ordenació i millora dels polígons industrials com el de Carrús, la generació de nou sòl industrial a Elx Parc Empresarial o la pròxima obertura del centre de formació per al calçat que ha de ser una eina real per a formar a persones en perfils laborals realment útils per al sector i els mateixos treballadors”.

Montes per la seua part assegura que “hem pogut comprovar en aquesta fira com les empreses il·licitanes han realitzat una aposta sense marxa enrere per la sostenibilitat i l’economia circular que, sens dubte, és el futur de la nostra indústria”.

Els empresaris il·licitans s’han mostrat contents en aquesta segona jornada de la fira amb una important presència de compradors internacionals.

Per part seua, el regidor de Promoció Econòmica, Samuel Ruiz ha posat l’accent en “la formació per a generar llocs de treball competitius en el calçat és un aspecte essencial. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica hem de convertir-nos en una eina indispensable a través de l’agència de col·locació per a aquest i tots els sectors del calçat, i començar a treballar per a posicionar Elx com a ciutat del calçat, com a referent, donant-li a la indústria i als empresaris el lloc i el reconeixement que mereixen, a més de generar polítiques que fomenten i ajuden a la producció i l’exportació”.