Obert el termini per a sol·licitar les subvencions Elx Emprén 2024

Obert el termini per a sol·licitar les subvencions Elx Emprén 2024

L’Ajuntament destina 200.000 euros en ajudes econòmiques per a promoure l’emprenedoria al municipi


La Regidoria de Promoció Econòmica ha obert el termini per a sol·licitar les subvencions Elx Emprén 2024, un programa d’ajudes econòmiques per a persones emprenedores finançades íntegrament per l’Ajuntament d’Elx i per a les quals s’han destinat 200.000 euros.

El regidor de l’àrea, Samuel Ruiz, ha destacat que el principal objectiu de les subvencions és “promoure l’emprenedoria entre la societat il·licitana, fer costat a les persones amb iniciativa emprenedora i donar suport als seus negocis, així com servir d’estímul per a la creació de noves empreses i noves ocupacions en l’àmbit de l’economia d’Elx”.

Les subvencions estan dirigides a empresaris que tinguen els seus negocis al municipi i que hagen començat a desenvolupar una nova activitat entre l’1 de gener de 2023 i el 31 de juliol de 2024. A més, entre els requisits està el fet d’haver realitzat una inversió mínima de 1.500 euros per a la seua posada en marxa i es valorarà la generació d’autoocupació, l’inici de la nova activitat o un plus de 500 euros si l’autònom és menor de 30 anys o té un grau de discapacitat d’almenys el 33%. La quantia de les ajudes oscil·larà entre 1.500 euros fins als 4.500 euros.

Les subvencions oscil·laran entre els 1.500 i 4.500 euros i poden sol·licitar-se fins al pròxim 31 de juliol

A més, una altra de les actuacions dutes a terme per la Regidoria de promoció Econòmica són els premis a la Iniciativa Emprenedora del Mes 2024. Un programa l’objectiu del qual és promoure l’emprenedoria entre la societat il·licitana, afavorir el reconeixement social dels emprenedors o facilitar el suport a aquells que inicien una activitat empresarial al municipi.

Els guardonats, un per cada mes de l’any, rebran un premi en metàl·lic de 1.000 euros per a destinar-lo a la seua activitat empresarial i un servei d’assessorament empresarial per a la consolidació del seu negoci oferit per l’Oficina Municipal per a la Iniciativa Emprenedora (OMIE) i entitats col·laboradores, el valor de les quals s’estima en 1.500 euros per projecte premiat.