Més de 300.000 persones van gaudir de la Setmana Santa il·licitana

Més de 300.000 persones van gaudir de la Setmana Santa il·licitana

La setmana s’ha tancat amb un 80% d’ocupació hotelera i el Diumenge de Rams i el Dijous Sant han sigut els dies amb més afluència de públic


La regidora de Festejos, Inma Mora i el president de la Junta Major de Confraries i Germandats, Joaquín Martínez, han fet balanç de la Setmana Santa 2024 en la qual algunes de les processons van haver de suspendre’s a causa de les condicions meteorològiques.

En total més de 300.000 persones van assistir als diferents actes i processons celebrats durant la Setmana Santa a Elx. El Diumenge de Rams a la vesprada, el Dilluns Sant i el Diumenge de Resurrecció es va experimentar una disminució del públic respecte a anys anteriors, a causa de la pluja que va obligar a suspendre les processons. Les del Diumenge de Rams es trobaven a meitat dels seus recorreguts quan els va sorprendre l’aigua i van haver de tornar als seus llocs d’eixida. Per la seua part el Dilluns Sant, tres dels cinc passos no van arribar a eixir i el Diumenge de Resurrecció, la processó es va suspendre abans d’iniciar-se, per la qual cosa es va produir la trobada entre el Crist Ressuscitat i la Verge de l’Assumpció a l’interior de la basílica de Santa Maria.

Més de 500 agents de la Policia Local es van desplegar en totes les processons per a garantir la seguretat

Només el diumenge 24 de març, la processó de les Palmes, declarada Festa d’Interés Turístic Internacional, va congregar 70.000 persones, a les quals es van sumar altres 10.000 en les processons de la vesprada, el dia més multitudinari de tota la Setmana Santa il·licitana al costat del Dijous Sant, jornada en la qual 70.000 persones van assistir a veure les diferents processons, només 45.000 al Crist de Zalamea.

En el cas del Dilluns Sant, es va comptabilitzar un públic assistent d’unes 5.000 persones i tant el Dimarts Sant com el Dimecres Sant van eixir als carrers 35.000 persones per a gaudir de les processons. La mateixa xifra que el Divendres Sant, quan la majoria de confraries van processionar i va tindre lloc la tradicional Trencà del Guió.

Mora ha explicat que, al llarg dels set dies, més de 500 agents de la Policia Local es van desplegar per a garantir la seguretat i vetlar pel bon funcionament de la Setmana Santa. A més, ha indicat que “Elx està d’enhorabona, ja que enguany, durant aquestes dates, hem aconseguit el 80% d’ocupació de les places hoteleres amb turistes que han vingut a viure la nostra Setmana Santa”.

Des de la Junta Major de Confraries i Germandats, el seu president, Joaquín Martínez, ha fet una “anàlisi molt satisfactòria de la setmana” però ha assegurat que “continuarem treballant per a millorar”. Ha posat en valor l’“enorme treball i esforç de les més de 10.000 confrares que participen en la Setmana Santa d’Elx” i ha destacat l’increment de portants i natzarens respecte a anys anteriors, que han superat xifres prepandèmia. A més, ha agraït totes les Confraries i Germandats “per respectar els horaris i no ocasionar retards ni alteracions que pogueren perjudicar altres processons”.

Quant a les novetats d’enguany, Martínez i Mora han confirmat que tant les modificacions horàries de les eixides d’algunes confraries el Dimarts Sant, com els trams blaus pensats per a persones amb espectre autista, “han sigut tot un èxit”.