L’Ajuntament potenciarà el seu suport i col·laboració amb el Festival de Cinema d’Elx

L’Ajuntament potenciarà el seu suport i col·laboració amb el Festival de Cinema d’Elx

L’Hort del Xocolater i la platja d’Arenals del Sol acullen les projeccions de curtmetratges en la 47 edició del FICIE, que se celebrarà del 12 al 19 de juliol


L’Hort del Xocolater acull un any més la celebració del Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx (FICIE), organitzat per la Fundació Mediterráneo, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Elx. Un festival que celebra la seua 47 edició del 12 al 19 de juliol, quan tindrà lloc la gala de clausura.

La regidora de Cultura, Irene Ruíz, ha assenyalat que el Festival de Cinema d’Elx “és un dels clàssics de l’estiu il·licità i un senyal d’identitat de la ciutat”. D’esta manera, ha posat en relleu la importància del FICIE com un dels festivals més importants i antics d’Espanya i el suport i col·laboració absoluta de l’Ajuntament en la seua organització. “Volem potenciar cada any el festival perquè creiem en ell i creiem en la cultura que transmet”.

Ruíz ha indicat que “són moltes les històries que hem vist a la pantalla de l’Hort del Xocolater i a la platja dels Arenals, són molts els convidats del panorama nacional que ens han visitat i molts els records que tenim de vindre ací a veure cinema”. Així, ha animat tots a participar en les projeccions que tindran lloc del 12 al 18 a l’Hort del Xocolater i als Arenals del Sol, una “oportunitat única per a veure cinema a peu de platja”.

El coordinador del FICIE, Alejandro Cano, ha destacat “el suport, compromís i col·laboració de l’Ajuntament d’Elx en l’organització d’este festival, el més antic de la Comunitat Valenciana i un dels més antics d’Espanya”.

 

Segons la regidora de Cultura, Irene Ruíz, “creiem en este festival i en la cultura que transmet”

En esta 47 edició s’han presentat 1.702 curtmetratges, dels quals 1.236 procedixen d’Espanya i la resta de mig centenar de països com l’Argentina, el Brasil, l’Iran, els Estats Units, Indonèsia, Malàisia o Colòmbia. “Això dona una mostra del lloc que ocupa el FICIE en el mapa dels festivals, també a l’àmbit internacional”. La secció oficial projectarà 54 curtmetratges al llarg de la setmana.

Entre les novetats de l’edició destaca que a més de ser festival qualificador per als premis Goya en les categories de Ficció i Documental, enguany també ho serà en Animació. “Els guanyadors del FICIE en estes tres categories seran preseleccionats per als Goya. Això posa en relleu la bona salut del festival”.

A més, en l’obertura del FICIE d’este divendres serà present l’homenatjat de l’edició anterior, l’actor Ginés García Millán, que no va poder acudir l’any passat a la clausura i que en esta ocasió rebrà la seua Palmera de Plata.

D’altra banda, enguany per primera vegada es realitzarà el taller ‘Pintar de cinema’, impartit per professores de l’Escola de Pintura de l’Hort del Xocolater sobre iniciació a la pintura de cartells de cinema o storyboard. “Amb esta iniciativa unim dos activitats emblemàtiques de la ciutat com són l’Escola de Pintura de l’Hort del Xocolater i el festival”, ha indicat Cano, que ha assenyalat que “les dos coses que fan del FICIE una cosa diferent és fer-lo a l’Hort del Xocolater, un lloc amb gran riquesa i patrimoni cultural i natural únic i també a la platja dels Arenals, però a més el compromís del públic de la ciutat amb este festival”.