BIBLIOTEQUES MUNICIPALS

La xarxa s’estructura a partir d’una biblioteca central i set biblioteques més, repartides tant en el nucli urbà com en pedanies, a més d’un bibliobús.

L’objectiu fonamental és satisfer les necessitats informatives, de formació i oci de tots els ciutadans a través dels fons, seccions i serveis bibliotecaris.

Directori de biblioteques

Biblioteca Pere Ibarra
La biblioteca Pere Ibarra assumeix les funcions centrals de la xarxa de biblioteques municipals i s’ubica, juntament amb l’Arxiu Municipal, en l’antic convent franciscà -després hospital-, l’església annexa de Sant Josep i el conegut com Orde Tercer, hui sala d’exposicions. Forma així un complex cultural de gran importància en la ciutat, tant per la seua monumentalitat com pel patrimoni que conté.

Replaceta del Santíssim Crist de Zalamea, 1, Elx (Alacant) 03204

Telèfon: 966 65 81 25

 

Més informació >

Biblioteca Aurelià Ibarra
Creada l’any 1978 i situada en l’Institut d’Ensenyament Secundari de Carrús fins al 1991, any en què es trasllada la secció d’adults al seu actual emplaçament en l’última planta del Centre Social Polivalent de Carrús.

C/ Antoni Brotons Pastor , 72, 03205 Elx (Alacant)

Telèfon: 966 65 81 17

 

Més informació >

Biblioteca Gloria Fuertes
Inaugurada l’any 2011, s’ubica en la zona del Toscar.
La xarxa de biblioteques municipals aconseguix així apropar-se un poc més a la població més jove, i compta des d’aleshores en el nucli urbà amb tres biblioteques infantils i juvenils: Pep Sempere (Altabix), Central Pere Ibarra i Gloria Fuertes (Toscar, Carrús oest), a més de les parades del Bibliobús a la ciutat.

C/ Mèxic, 9, 03205 Elx (Alacant)

Telèfon: 966 65 92 12

 

Més informació >

Biblioteca Alberto Miralles
Inaugurada l’any 2001, està situada en l’última planta del Centre Social d’Altabix.

Alberga la biblioteca particular de l’il·licità Alberto Miralles que, després de la seua defunció, la vídua va donar a la biblioteca municipal per exprés desig de l’escriptor. En aquesta col·lecció queda patent l’estret vincle de Miralles amb el teatre.

C/ Bernabé del Campo Latorre, 26, 03202 Elx (Alacant)

Telèfon: 966 65 81 16

 

Més informació >

Biblioteca Mestre Pep Sempere
Inaugurada l’any 2008, la biblioteca infantil-juvenil porta aquest nom com a reconeixement a qui fóra coordinador del Col·lectiu de Literatura Infantil i Juvenil d’Elx i impulsor del Moviment de Renovació Pedagògica i de l’Escola d'Estiu.

C/ Bernabé del Campo Latorre, 26, 03202 Elx (Alacant)

Telèfon: 966 65 81 75

 

Més informació >

Biblioteca Pedro Salinas (l'Altet)
La biblioteca està oberta al públic des del 1991. Dissenyada per a atendre xiquets/es i adults amb tots els serveis bibliotecaris en una gran sala diàfana, però que al mateix temps delimita clarament l’espai per a cada secció.

El 2013 s’ha ampliat el servei en aquesta pedania, ja que s'ha inclòs una parada del Bibliobús a la platja dels Arenals del Sol.

C/Grumete, s/n, 03195 l'Altet (Elx)

Telèfon: 966 65 82 67

 

Més informació >

Biblioteca José Fuentes (Torrellano)
L’any 1987 s’inaugura a Torrellano la biblioteca municipal per a donar servei en horari de matí i vesprada a la seua població.

S’atén els usuaris en una única sala, on compten amb els mateixos serveis que s’oferixen des de qualsevol de les restants biblioteques il·licitanes: lectura i consulta en sala, premsa i revistes, préstec, ordinadors amb connexió a Internet, zona wifi, activitats de formació d’usuaris i animació a la lectura, entre uns altres.

Plaça Mestre Antoni Cutillas, s/n, 03320 Torrellano (Elx)

Telèfon: 966 6592 11

 

Més informació >

Biblioteca Rafael Navarro (la Marina)
Inaugurada l'any 1994, es troba formant part de les instal·lacions del Centre Social de la Marina i compta amb una sala única per a usuaris infantils, juvenils i adults.
Disposa d'una variada col·lecció de llibres, audiovisuals, revistes i premsa diària.

Avinguda de l'Alegria, 72, 03194 la Marina (Elx)

Telèfon: 966 65 82 87

 

Més informació >

Bibliobús
El bibliobús està integrat en la xarxa de biblioteques municipals d’Elx i permet acostar les col·leccions i els serveis bibliotecaris a zones urbanes i, sobretot, a pedanies on la població no disposa d'una biblioteca.

Elx i pedanies

Telèfon: 679 262 973

 

Més informació >

Mapa interactiu