Què pots fer tu?

Construir un món en pau, sense desigualtat i sense violència és possible, I LA TEUA AJUDA COMPTA.

Si tens una inquietud, si t’agradaria fer alguna cosa per aquells que no tenen res, però no saps què ni on acudir, ací t’informem dels primers passos que pots fer per col·laborar a crear un món més just.

També pots participar en les activitats i esdeveniments que es realitzen en el nostre entorn relacionats amb el món de la Cooperació.

SI SENTS INQUIETUD PER FER ALGUNA COSA…

Voluntariat amb les ONGD del Consell Local de Cooperació d’Elx

És increïble el ventall de possibilitats existents en la nostra pròpia ciutat per a poder aportar el teu gra d’arena a la construcció d’un món més just. Tan sols has de donar un primer pas i posar-te en contacte amb qualsevol de les més de 40 entitats integrades en el Consell Local de Cooperació al Desenvolupament, que des d’Elx realitzen activitats per a la millora de les condicions de vida de les persones dels països més necessitats.

La major part de les ONG compten amb persones voluntàries, que desenvolupen la seua labor sense rebre a canvi cap classe de compensació econòmica. Són la base de gran part de les organitzacions que conformen l’anomenat tercer sector, que cada vegada té més visibilitat a nivell social.

Punxant en aquest enllaç pots trobar també INFORMACIÓ SOBRE VOLUNTARIAT, breu guia en la qual es troben organitzacions públiques i privades que ofereixen oportunitats de voluntariat. Hem volgut enfocar-ho a la Cooperació Internacional, encara que hi ha també hi ha un altre tipus d’ofertes i opcions.

Des de la Regidoria de Cooperació podem posar-te en contacte amb les entitats que s’integren en el Consell Local de Cooperació d’Elx, de manera que pugues trobar aquella amb la qual millor coincidisquen els teus interessos de col·laboració.

Voluntariat en la Regidoria de Cooperació

Una altra opció d’ajuda pot ser participar en la preparació i desenvolupament de les activitats de sensibilització que s’implementen des de la Regidoria de Cooperació, tals com a tallers formatius, jornades divulgatives i de comunicació, realització de programes de ràdio, etc. Aquestes activitats, destinades a donar a conéixer i sensibilitzar a la població local (en col·legis, instituts, centres socials i juvenils, via pública, ràdio local, etc.), sobre la realitat de la injustícia en el món, suposen una excel·lent oportunitat per a ajudar des d’ací a resoldre els problemes dels d’allí. Si vols provar aquesta opció, no dubtes a posar-te en contacte amb nosaltres.