Passejos Saludables

Passejos Saludables

Una activitat que va sorgir amb l’adhesió a l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció de la SNS, que ha anat consolidant-se i ampliant-se amb els anys i que, actualment, es manté amb un triple objectiu:

  • Implicar entitats socials i veïnals de la ciutat en la promoció de l’exercici físic, i fomentar la interacció, cooperació i treball en xarxa entre aquestes entitats.
  • Promocionar la presa de consciència de l’autocura a través dels espais-temps que genera aquesta activitat.
  • Fomentar el fet de caminar, com activitat física bàsica per a la promoció de la salut i la prevenció del sedentarisme, de forma col·lectiva, i així conéixer la ciutat i els seus paratges, així com altres localitats.

Es programen eixides setmanals, entre les quals, una vegada al mes, es realitza una eixida especial. S’estableix un calendari després de les vacances nadalenques i segueix el calendari escolar. Alguns passejos compten amb la participació dels centres de salut, en els dies de celebració de dies mundials de malalties diverses, com el Dia Mundial del Cor.

El grup promotor

És l’instrument de què disposa el programa per a la participació de les entitats. Encarregada de la planificació, la difusió i el seguiment dels passejos i les activitats complementàries aprofitant aquest espai-temps que genera el projecte. Actualment en formen part: AV del Toscar, l’Associació Belles Arts, Regidoria de Sanitat, Medi Ambient, Esports, CEU Sant Pau, Càritas i UMH, Associació d’Anorèxia i Bulímia d’Elx (ADABE) i ciutadania a títol particular, que es reuneix mensualment per a planificar trimestralment els passejos i realitzar-ne un seguiment.

 

Vols participar-hi?

Realitza la inscripció a través del següent formulari i ens posarem en contacte amb tu. Aquesta inscripció s’activarà quan es reprenga l’activitat.